Depardieu si v Maďarsku zahrá Napoleona

Kontroverzný francúzsky herec Gérard Depardieu nezostáva nič dlžný svojej čudáckej povesti a na leto si prichystal ďalšie prekvapenie. Vystúpi v Maďarsku v spevohre Zoltána Kodályho Háry János. Informovala o tom agentúra DPA.

25.05.2014 16:00
Gérard Depardieu Foto:
Francúzsky herec Gérard Depardieu
debata

Podľa zmluvy podpísanej v utorok v Budapešti ide o dve predstavenia, ktoré sa majú uskutočniť 1. a 2. augusta v juhomaďarskom Segedíne v rámci divadelných hier pod holým nebom. Slávny filmový herec stvárni postavu Napoleona.

Spevohra je o bývalom husárovi rakúskej armády z prvej polovice 19. storočia, ktorý v dedinskej krčme rozpráva neuveriteľné príbehy o svojich „hrdinských činoch“ . Medzi ne patrí napríklad údajné získanie si srdca Napoleonovej manželky Márie Lujzy či ľahké víťazstvo nad Napoleonom a jeho armádami. Nakoniec sa však husársky táraj vraj vzdal všetkého bohatstva, aby sa vrátil domov za svojou milou.

Depardieu, ktorý v decembri oslávi 66 rokov, má na svojom konte okrem iného veľké množstvo celovečerných filmov. K najznámejším patria napríklad Zelená karta, Cyrano z Bergeracu, 1492 Dobytie raja či Asterix a Obelix. Preslávil však aj radom výstredností a škandálov. K problémom kvôli šoférovaniu pod vplyvom alkoholu sa pred dvoma rokmi pridala ďalšia aféra, keď zrušil trvalé bydlisko vo Francúzsku a presťahoval sa do Belgicka, aby sa vyhol vysokým francúzskym daniam. V roku 2013 získal s pomocou prezidenta Vladimira Putina ruské občianstvo, francúzske si však ponechal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #Gérard Depardieu #Napoleon