Slovenský cirkus vyráža do Číny

Slovenský moderný cirkus Argolla odcestuje 3. augusta na päťtýždňové turné do Číny.

27.07.2015 09:00
debata

Dvadsať akrobatov, tanečníkov, hercov a technikov prijalo pozvanie kultúrneho inštitútu Beijing Denon Acoustic Music Culture Communication na šnúru, počas ktorej ich čaká 20 vystúpení v ôsmich čínskych mestách.

Cirkus Argolla čaká v Číne dvadsať vystúpení. Foto: SITA/AP, JOZEF JAKUBČO
BRATISLAVA: Argolla 5. element Cirkus Argolla čaká v Číne dvadsať vystúpení.

"Čína je liahňou najlepších svetových cirkusových artistov, toto umenie má v krajine dlhú tradíciu, preto nás teší, že si ľudia z pekinského kultúrneho inštitútu vybrali práve naše vystúpenie,“ uviedla režisérka predstavenia Silvia Poláčková.

Argolla 5th Element je hodinu a pol trvajúce predstavenie, ktoré malo premiéru na Svetovom festivale cirkusových umení v juhokórejskom Kwangjangu, kde ho počas dvoch týždňov videlo viac ako 60-tisíc divákov a diváčok. Na Slovensku sa predstavilo v januári 2013 vo vypredanej hale bratislavského NTC.

"V Číne budeme účinkovať v halách pre päť- až desaťtisíc divákov, čo je pre nás veľká výzva. Uvedomujeme si, že čínske publikum je zvyknuté na špičkové artistické výkony, som však presvedčený, že naše predstavenie dokáže zaujať svojím originálnym prístupom, ktorý spočíva v prepojení cirkusového umenia s divadelným príbehom, tancom, hereckými výkonmi a jedinečnou hudbou multiinštrumen­talistu Maoka,” dodal spolutvorca predstavenia a performer Matúš Ritomský.

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Argolla #moderný cirkus