Otvorený list Kotlebovi od autora Kováčov Miloša Nikoliča

Milý priateľu! Nik neurobil toľko pre propagáciu mojej osoby i propagáciu mojej divadelnej hry. Preto ani nerozumiem, prečo sa na Teba hnevá aj prezident Slovenskej republiky pán Andrej Kiska!

Mohol si aj podpáliť divadlo Jána Chalupku v Brezne, ale si nepodpálil! Len si zakázal, aby predstavenie, ktoré sa ti nepáčilo, dohrali do konca! Ale to je úplne normálne. Ak Ťa niekto nežaluje za to, že si nedojedol to, čo ti nechutí, prečo by niekto mal obviňovať predsedu samosprávneho kraja za to, ak nemieniš sledovať až do konca predstavenie, ktoré sa Ti nepáči.

Ale ak by si predstavenie sledoval až do konca, bol by si veľmi sklamaný. V tom predstavení, na Tvoju ľútosť, sa nenadáva ani na Slovákov, ani na Rusov či Nemcov, ani na starých Slovanov ba ani Turkov. Predstavenie hovorí len jedno, opäť na Tvoj žiaľ: my všetci sme rovnakí! Nech sa akokoľvek namáhame, aby sme neboli.

Brat môj Kotleba! Ak si želáš, prídem Ťa navštíviť do Banskej Bystrice, kde si predsedom samosprávneho kraja, aby sme si dali pivo Zlatý Bažant. Ak medzičasom nezmeníš názov toho piva. Lebo čo tam akýsi bažant má byť zlatý!

A čo sa týka Banskej Bystrice, nevidíš, že aj to je pochybná vec? Prečo by mala byť bystrá? Zmeň názov, kým si pri moci. To pekné mesto by sa malo na tvoju počesť volať Banská Mútna. Ak podáš trestné oznámenie na hercov z Brezna, musíš podať aj na režiséra, ako aj na mňa, lebo aj my sme vinní. A nielen na nás! Musíš dať trestné oznámenie na všetkých, ktorí za ostatných dvadsať rokov na Slovensku (počnúc zvolenskou premiérou) sledovali tento kus a tešili sa z neho. A to je vskutku neprípustné.

Pozdravujem Ťa.

Miloš Nikolič, autor divadelnej hry preklad Ján Jankovič

Súvisiace články:

Iva Janžurová

Janžurová: Viac ako kráľovná Alžbeta II. mi dala zabrať Sarah Bernhardtová

28.03.2017 16:00

"O postave francúzskej divadelnej legendy Sarah Bernhardtovej som roky snívala," priznáva Iva Janžurová.

Daniel Žulčák

Recenzia: Fotografia Doriana Graya

28.03.2017 12:00

Bohémsky ateliér zažil kadečo. Večierky plné známych aj neznámych drog, prebudené vášne aj otupené zmysly, malé drámy aj veľké zločiny.

Milan Kňažko

Divadelnú Cenu Thálie má herec Milan Kňažko

27.03.2017 12:00

Herec Milan Kňažko si prevzal v sobotu večer v Zlatej kapličke Národného divadla v Prahe prestížnu výročnú Cenu Thálie v kategórii činohra.

rajtar

Horský vodca Rajtár: Turistom v horách stále chýba osveta

29.03.2017 13:00

Turisti stále podceňujú nielen výstroj, ale najmä aktuálne informácie o podmienkach v horách, hovorí legendárny tatranský horský vodca a horolezec Pavol Rajtár.

financie, peniaze, ekonomika, graf

Banky odhadujú budúcoročný rast Slovenska na 3,8 %

29.03.2017 12:50

Slovenská ekonomika v tomto roku porastie o 3,2 % a v budúcom roku zrýchli svoj rast na 3,8 %.

Sídlo Úradu pre reguláciu sieťových odvetví

Šéfa ÚRSO nebude schvaľovať prezident, ale vláda

29.03.2017 12:35

Kabinet schválil návrh novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach. Vďaka nej by sa malo posilniť postavenie vlády pri činnosti a kontrole Úradu pre reguláciu sieťových odvetví.

predseda parlamentu Andrej Danko

NR SR: Povyšovanie vojakov v zálohe, vďaka ktorému je Danko kapitánom, nebude prísnejšie

29.03.2017 12:24

Návrh predložili poslanci po tom, čo minister obrany povýšil predsedu parlamentu Andreja Danka do hodnosti kapitána.