Otvorený list Kotlebovi od autora Kováčov Miloša Nikoliča

Milý priateľu! Nik neurobil toľko pre propagáciu mojej osoby i propagáciu mojej divadelnej hry. Preto ani nerozumiem, prečo sa na Teba hnevá aj prezident Slovenskej republiky pán Andrej Kiska!

Mohol si aj podpáliť divadlo Jána Chalupku v Brezne, ale si nepodpálil! Len si zakázal, aby predstavenie, ktoré sa ti nepáčilo, dohrali do konca! Ale to je úplne normálne. Ak Ťa niekto nežaluje za to, že si nedojedol to, čo ti nechutí, prečo by niekto mal obviňovať predsedu samosprávneho kraja za to, ak nemieniš sledovať až do konca predstavenie, ktoré sa Ti nepáči.

Ale ak by si predstavenie sledoval až do konca, bol by si veľmi sklamaný. V tom predstavení, na Tvoju ľútosť, sa nenadáva ani na Slovákov, ani na Rusov či Nemcov, ani na starých Slovanov ba ani Turkov. Predstavenie hovorí len jedno, opäť na Tvoj žiaľ: my všetci sme rovnakí! Nech sa akokoľvek namáhame, aby sme neboli.

Brat môj Kotleba! Ak si želáš, prídem Ťa navštíviť do Banskej Bystrice, kde si predsedom samosprávneho kraja, aby sme si dali pivo Zlatý Bažant. Ak medzičasom nezmeníš názov toho piva. Lebo čo tam akýsi bažant má byť zlatý!

A čo sa týka Banskej Bystrice, nevidíš, že aj to je pochybná vec? Prečo by mala byť bystrá? Zmeň názov, kým si pri moci. To pekné mesto by sa malo na tvoju počesť volať Banská Mútna. Ak podáš trestné oznámenie na hercov z Brezna, musíš podať aj na režiséra, ako aj na mňa, lebo aj my sme vinní. A nielen na nás! Musíš dať trestné oznámenie na všetkých, ktorí za ostatných dvadsať rokov na Slovensku (počnúc zvolenskou premiérou) sledovali tento kus a tešili sa z neho. A to je vskutku neprípustné.

Pozdravujem Ťa.

Miloš Nikolič, autor divadelnej hry preklad Ján Jankovič

Súvisiace články:

Jozef Vajda, herec

Jozef Vajda: Othello do kuchyne nepatrí

27.07.2016 18:59

Bohémsky život, aj ten kedysi patril k Jozefovi Vajdovi. Dnes dáva herec Slovenského národného divadla na misku váh v rovnakom pomere telo aj dušu.

34 othello OTE 2411

Shakespeare divákov rozosmeje aj rozplače

27.07.2016 14:00

Príbehu žiarlivého muža, ktorý nedôveruje milujúcej žene, ale bezcharakternému luhárovi uverí aj najočividnejšiu lož, tlieskalo publikum v londýnskom Whitehall Palace už v roku 1604.

31 socik sirka Gunagu 2 1

Recenzia: Klimáčkovo spomínanie na socík je bláznivé aj smutné

25.07.2016 14:00

Františkánske námestie v Bratislave sa zapĺňa divákmi prevažne mladšej strednej generácie, ktorí by sa radi vrátili do doby spred novembra 1989.

Súťaž - Cestovateľské leto s Pravdou
Nice, francúzsko, útočnikove auto,

Francúzske médiá nebudú zverejňovať mená a fotografie džihádistov

28.07.2016 08:28

Niektoré popredné francúzske médiá vyhlásili, že už nebudú zverejňovať mená a fotografie páchateľov útokov spájaných s extrémistickou organizáciou Islamský štát.

Barack Obama, Hillary Clinton, Hillary Clintonová,

Obama: Nikto nie je pre Biely dom vhodnejší ako Hillary Clintonová

28.07.2016 08:19

Sila a veľkosť Ameriky nezáleží na Donaldovi Trumpovi. Nikto nikdy nebol pre funkciu prezidenta vhodnejší ako Hillary Clintonová, vyhlásil to Barack Obama.

hillary, clinton, hillary clintonová

WikiLeaks zverejnila hlasové odkazy amerických demokratov

28.07.2016 07:59

Platforma WikiLeaks zverejnila 29 záznamov získaných z hlasovej schránky amerického Demokratického národného výboru - riadiaceho orgánu Demokratickej strany.

Joe Biden

Biden: Trump sa objíma s diktátorom Putinom, netuší ako spraviť Ameriku veľkou

28.07.2016 07:49

Donald Trump nemá "ani potuchy" o potrebách pracujúcich či o tom, ako urobiť Ameriku veľkou, uviedol na zjazde Demokratickej strany viceprezident Joe Biden.