Český muzikál Angelika po prvý raz zavíta na Slovensko

Predstavenie o slávnom príbehu lásky si budú môcť diváci a diváčky pozrieť 23. novembra na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

24.09.2016 16:00
Alžbeta Bartošová Foto: ,
V muzikáli hrá aj herečka Alžbeta Bartošová.
debata

Úspešný český muzikál Angelika s hudbou Michala Davida po prvý raz zavíta na Slovensko. Predstavenie sa uskutoční 23. novembra, pričom pôjde o jediné predvedenie príbehu o obľúbenej hrdinke na Slovensku.

Populárnu sériu historických románov spisovateľskej dvojice Anne a Serga Golonovcov hudobne spracoval spomínaný Michal David. Hudobník v repertoári nevynechal ani pieseň Angélique, marquise des anges, ktorá je známa z filmových adaptácií príbehov o slávnej markíze v podaní Michele Mercier (1964, 1965, 1966, 1967, 1968).

V hlavných úlohách sa v Bratislave predstavia Kamila Nývltová, známa z muzikálov Kleopatra a Dracula, a Josef „Pepa“ Vojtek. Frontman rockovej kapely Kabát sa zhostí úlohy Angelikinej životnej lásky, Joffreyho de Peyraca.

Režisérom predstavenia, ktoré v pražskom Divadle Broadway obnovili vo februári, je Libor Vaculík. Ten vedie projekt podľa koncepcie pôvodného režiséra muzikálu Jozefa Bednárika. „Je mi strašne ľúto, že už medzi nami nie je pán režisér a priateľ Jožko Bednárik, ktorý našej muzikálovej Angelike vdýchol ešte viac romantiky, humoru a nadhľadu. Preto je toto obnovené uvedenie venované práve jemu,“ poznamenal producent predstavenia Oldřich Lichtenberg.

Účasť na bratislavskom predstavení dokonca zvažuje aj samotná spoluautorka románov o Angelike, spomínaná Anne Golon. „Počas dohadovania autorských práv na slovenské predstavenie prejavila vážny záujem zúčastniť sa na ňom, keďže v takejto štadiónovej podobe muzikál ešte nevidela. V týchto dňoch čakáme na potvrdenie jej účasti. Myslím, že pokiaľ príde, bude sa jej to určite veľmi páčiť,“ uzavrel Lichtenberg.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zimný štadión Ondreja Nepelu #Angelika