Milan Lasica oslávi 80 rokov

RTVS pripravila vysielanie venované Milanovi Lasicovi, ktoré sa začne v deň jeho narodenín, 3. februára, a bude trvať až do piatka 7. februára. Jednotka odvysiela exkluzívne vydanie obľúbenej šou Zlaté časy, Dvojka a Trojka oslávia jubileum filmami a koncertom Bolo nás jedenásť. Rádio Slovensko pripravilo špeciálny nedeľný zábavník Dvojbodky.

28.01.2020 15:46
Milan Lasica, anketa
Milan Lasica

Milan Lasica je stálym hosťom Zlatých časov od roku 2017, vo štvrtok 6. februára však bude vysielanie venované len jemu a jeho hereckej kariére. Diváci sa môžu tešiť na ukážky z bohatého archívu RTVS, špeciálne hudobné čísla a zástup celebritných gratulantov.

V deň maestrových narodenín, 3. februára, odvysiela Dvojka o 21:15 dokumentárny portrét Príchody Milana Lasicu. Diváci si pozrú prehliadku kvalitnej zábavy, ktorá lemovala cesty humoristickej dvojice s Júliusom Satinským, ale aj vývoj doby, ktorá dvojicu ovplyvňovala a inšpirovala. O 22:25 sa diváci môžu tešiť na skladby z legendárneho albumu trojice Jaro Filip – Milan Lasica – Július Satinský Bolo nás jedenásť. Záznam koncertu je doplnený rozhovormi s protagonistami, spomienkami a jedinečným archívom Slovenskej televízie. Trojka ponúkne divákom 3. februára Goldoniho komédiu Klebetnice, v ktorej si Milan Lasica zahral jednu z komediálnych postáv.

Narodeninové vysielanie bude pokračovať na Dvojke v stredu 5. februára filmom Ťaví zadok, rozmarnou komédiou o rozvadených snúbencoch s Milanom Lasicom v hlavnej úlohe a dvojdielnou televíznou inscenáciou Profesor Raat, ktorú uvedie Dvojka vo štvrtok 6. a 7. februára predpoludním.

Nedeľný zábavník Dvojbodky vysiela Rádio Slovensko od roku 2014. Najbližšia (2.2.) relácia bude výnimočná nielen tým, že pôjde o jubilejné 100. vydanie, ale bude sa gratulovať aj jednému z hlavných protagonistov – Milanovi Lasicovi. Jeho tvorbe a rozhovorom bude venovaná v deň jeho narodenín ranná téma v Rádiu Slovensko a oslávenec bude v piatok 7. februára od 22:20 hosťom v Nočnej pyramíde.

Rádio Devín si osemdesiatiny slovenského humoristu, dramatika, prozaika, textára a herca pripomenieme v nedeľu 2. februára o 15:00 reprízou relácie Tri lásky inak z roku 2011. V nej Milan Lasica hovorí o spoločnom projekte s Tomášom Janovicom a Pavlom Vilikovským. V živom vysielaní sa s ním bude v pondelok 3. februára od 14:05 rozprávať moderátorka Zuzana Golianová.

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Milan Lasica