Čomu sa zapredal herec Richard Stanke?

Richarda Stankeho mnohí vnímajú ako "angažovaného herca", pretože sa často vyjadruje k vážnym spoločenským témam. Na sociálnych sieťach ho zas neprajníci zaraďujú medzi "zapredaných hercov". Komu sa teda zapredal, prečo a za koľko?

31.03.2023 07:00
Richard Stanke Foto: ,
Keď nepoznáme vlastnú minulosť, opakujeme jej chyby. Hovorí Richard Stanke o novej inscenácii, ktorej témou je skutočný pogrom na Rómov, o ktorom dnes už ani nevieme. Zanechal šesť mŕtvych vrátane šesťročného dieťaťa.

Činohra Slovenského národného divadle uvádza novú inscenáciu Budete mať luft! Jej témou je skutočná udalosť – pogrom na Rómov v slovenskej dedine Pobedim, pri ktorom si v roku 1928 „pokojamilovní občania vyrovnávali účty s Cigánmi“. Napadli Rómov v ich osade a výsledkom bolo šesť mŕtvych, vrátane žien a jedného šesťročného dieťaťa. Boli súdení, no najvyšší trest bol jeden rok a štyri mesiace – za vraždu. Jednu z hlavných postáv v tejto veľmi pôsobivej hre stvárňuje Richard Stanke. Čo povedal o inscenácii a ako reaguje na anonymov na sociálnych sieťach? Pozrite si video.

Video
Keď nepoznáme vlastnú minulosť, opakujeme jej chyby, hovorí člen Činohry SND o novej inscenácii. Čo si myslí o anonymoch na sociálnych sieťach?

© Autorské práva vyhradené

chyba
Viac na túto tému: #SND #Richard Stanke