Na hambálku v Malackách sa 'zejdú' už po piaty raz

Piaty ročník festivalu 10-ročného Divadla na hambálku, ktorý v Malackách založil Vlado Zetek, sa nesie v duchu rodinnej pohody a toho, čo sa „tu páči“. Festival Zejdeme sa na hambálku, ktorý sa začal v stredu a potrvá do 24. septembra, prináša do Malaciek okrem humoru aj zamyslenie. A hoci sa nebráni ani komercii, nie je to jeho prvý plán.

20.09.2012 12:31
47 baby 4X Nové komické duo Oľgy Belešovej a... Foto:
Na festivale sa predstaví aj komické duo Oľgy Belešovej a Zuzany Martinkovej-Znášikovej
debata

Malackí diváci chcú vidieť hercov, známych z televíznej obrazovky, preto počas tohto ročníka organizátori okrem Túlavého divadla Jakuba Nvotu pozvali aj predstavenie Zuzany Martinkovej-Znášikovej a Oľgy Belešovej Baby na palube, ako aj komédiu Zoltana Egressyho Rozhodcovia, s výborným obsadením, postavenú na iskrivom humore a trefných dialógoch, ktorá diváka zavedie do šatne rozhodcov. Predstavia sa v nej Tomáš Maštalír, Branislav Bystriansky a Vladimír Kobielsky.

No na svoje si prídu aj fanúšikovia amatérskych divadiel – na festivale vystúpi Záhorácke divadlo zo Senice, Divadlo Svatopluk z Hodonína, Divadlo JAJA a Divadelní soubor Břetislav z Břeclavi či divadlo Do houslí. Zoskupenie Prešporského divadla práve v Malackách po prvýkrát predstaví svoju autorskú rozprávku Končerto dy komediánty. No ani domáca kuchyňa malackého Divadla na hambálku sa nedá zahanbiť. Pri príležitosti 10. výročia ochotníckeho divadla totiž počas uplynulej sezóny zakladateľ Vlado Zetek napísal komédiu „šitú na mieru“ každého člena pod názvom Stálo ti to zlato za to?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba