Miro Noga sa vracia do Štúdia L+S

Nová internetová stránka, nové grafické vizuály, Klub Milanchólia. A, samozrejme, štyri premiéry – to sú novinky 30. sezóny bratislavského Štúdia L + S.

26.09.2012 08:00
Miro Noga v monodráme Hotovo, Schluss...,... Foto:
Miro Noga v monodráme Hotovo, Schluss..., ktorej premiéra bude v Štúdiu L+S v sobotu.
debata

"Je neuveriteľné, že sme už tridsať rokov v tomto priestore. V priestore, kde sme v rokoch 1959 a 1960 s Júliusom Satinským vystupovali na nedeľných dopoludniach,“ konštatoval riaditeľ legendárnej divadelnej scény Milan Lasica.

Osobne sa podpíše pod jednu z premiér, ktorá má zatiaľ pracovný názov Milanchólia alebo do re mi fa so la si ca. Autorský projekt dvojice Milan Lasica a Ľubica Čekovská bude mať premiéru koncom roka. Herec, humorista a dramatik ponúkne obľúbené piesne a originálne reflexie sveta a reality, ktorú žijeme.

Dramatizácia humoristického románu slávneho anglického herca, režiséra, dramatika a prozaika Petra Ustinova Starec a Mr. Smith bude mať premiéru v marci. Režisér Juraj Nvota bude inscenovať dramatizáciu Jakuba Nvotu. Na javisko Štúdia L + S sa koncom sezóny dostane aj hra Evy Borušovičovej 69 vecí lepších než sex.

Prvou premiérou 30. sezóny bude monodráma rakúskeho dramatika Petra Turiniho Hotovo, Schluss… Hru režijne pripravuje Eduard Kudláč, muža, ktorý sa rozhodne skoncovať so životom, hrá Miro Noga. Čo všetko mu prebehne mysľou vo chvíli, keď ráta do tisíc, aby stlačil spúšť revolvera?

Pozvánku na premiéru, ktorá je 29. septembra, rakúsky dramatik odmietol s vysvetlením, že je pracovne zaneprázdnený. Rád si vraj však príde pozrieť niektorú z repríz. "Môže to byť jedine dobré predstavenie, keďže preklad pochádza od môjho starého priateľa Martina Porubjaka – a to je úžasný chlapík,“ uvádza tlačová správa citát z listu, v ktorom Peter Turiny vysvetlil svoju neprítomnosť na premiére.

Ani túto sezónu nebude na javisku Štúdia L + S chýbať Festival českého divadla, ktorého 19. ročník sa začne 2. novembra.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba