Štúdio L+S pripravuje spomienku na Satinského i derniéru Kontrabasu

Desať rokov od odchodu Júliusa Satinského z tohto sveta si pripomenie v sobotu 29. decembra bratislavské Štúdio L+S. Pri tejto príležitosti divadlo uvedie spomienkový program s názvom Stále je za dverami.

29.11.2012 07:00
Július Satinský Foto:
Nezabudnuteľný Július Satinský
debata

„Unikátne rozprávanie Milana Lasicu o živote slávnej dvojice. Ich začiatky, vrcholy a pády, o ktoré sa postaral niekto iný, život vo dvojici aj samostatne. Svojím pohľadom a spomienkami prispeje aj dcéra Júliusa Satinského, Lucia,“ uviedol výkonný riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič k spomienkovému programu. Súčasťou predstavenia Stále je za dverami má byť aj retrospektívny zostrih televíznej tvorby dvojice Lasica – Satinský.

Známu bratislavskú scénu čaká v decembri aj derniéra monodrámy Kontrabas, ktorú „Esko“ uvádzalo neuveriteľných 24 rokov. Hra Patricka Süskinda tam mala premiéru v novembri 1988. Režíroval ju Martin Porubjak a Martin Huba, ktorý v nej zároveň účinkuje. Derniéra pozoruhodnej inscenácie plnej vtipu a irónie je na programe v utorok 11. decembra.

Okrem divadelných predstavení z repertoáru divadla čaká na divákov vo finále roka aj vokálna skupina Fragile s Vianočným koncertom. Ten zaznie na Luciu 13. decembra.

Na posledný piatok v roku – 28. decembra naplánovali v „Esku“ exkluzívny hudobný večer autorskej dvojice Pavol Danišovič a Oskar Rózsa: Music á la cARTe. Podľa autorov má byť aktuálne vydanie otvorené všetkým žánrom, postará sa o to trojica hostí. „Petru Polnišovú naozaj netreba predstavovať, snáď len toľko, že nebude iba rozprávať, ale aj spievať. Jozef Lupták je vynikajúci violončelista, svetovej triedy, výrečný komunikátor a vynachádzavý organizátor a tretím do partie je Sisa Michalidesová, skladateľka, speváčka, flautistka, herečka,“ predstavil hostí Pavol Danišovič. Okrem nich bude účinkovať aj tradičné trio Rózsa-Valihora-Vizváry.

„Na Silvestra 31. decembra uvedieme o 17.00 h Sedem (bez záruky) – Silvestrovský špeciál s pohárom sektu. Rozprávať, glosovať a zabávať sa budú Elena Vacvalová, Milan Lasica, Oľga Feldeková, Marián Leško a hudobný hosť Ľubica Čekovská,“ informovala Zuzana Golianová zo Štúdia L+S.

debata chyba