Terchovský budzogáň privíta metalové hviezdy

Veľkú dávku rockovej hudby sľubujú organizátori festivalu Terchovský budzogáň, ktorým od piatku do nedele ožije amfiteáter Nad Bôrami v Terchovej.

28.08.2015 07:00
42 budzogan 3x Foto:
Fínska powermetalová kapela Battle Beast vystúpi na festivale v piatok.
debata

Na slovenskú festivalovú mapu sa vracia po ročnej prestávke a privíta aj viacero zahraničných hostí.

Hlavným lákadlom dnešného programu je fínska powermetalová formácia Battle Beast, ktorá vlani so svojím druhým albumom získala na fínskych hudobných cenách nomináciu za najlepší domáci metalový album. Na Budzogáni predstaví aj skladby z najnovšej platne Unholy Savior. Okrem Fínov sa v prvý deň festivalu predstavia aj domáce kapely ako Dorian Gray, Stormclear, Caliber X, Arzén či Everlong.

Hviezdou sobotného programu je švédska heavymetalová formácia HammerFall, ktorá je na scéne už vyše dvadsať rokov a na konte má deväť štúdiových albumov. Takisto v sobotu na festivale vystúpi kapela Destruction, ktorá patrí do „veľkej štvorky“ nemeckých trashmetalových skupín a takisto z Nemecka príde powermetalová úderka Freedom Call. Domácu scénu zastúpia Wasted Strings či Slobodná Európa a zahrajú aj českí Škwor.

V posledný festivalový deň privíta Terchová fínskych folkmetalistov Korpiklaani, ktorí si možno zahrajú aj s terchovskými hudobníkmi z Nebeskej muziky. Predstavia sa tiež Ine kafe, Konflikt, Horkýže Slíže či Zóna A. Brány festivalového areálu otvoria každý deň dve hodiny pred začiatkom programu, teda v piatok o 13. h a v sobotu a nedeľu o 12. h.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Terchová #Terchovský budzogáň #Battle Beast