Nultý Neon nastavuje latku vysoko. Prídu Underworld aj Above & Beyond

S ambíciou vyplniť prázdne miesto na domácej elektronickej scéne sa na bratislavských Zlatých pieskoch v piatok 24. júna začína nultý ročník dvojdňového festivalu tanečnej hudby Neon.

24.06.2016 15:41
Underworld Wilsonic Foto:
Na festivale sa v sobotu predstaví aj skupina Underworld.
debata

Z Anglicka na Slovensko pricestujú zvučné mená ako Underworld, Above & Beyond, dídžejský set si zahrá aj zostava Rudimental. Na dvoch pódiách sa predstaví celkom 29 účinkujúcich. Okrem interpretov organizátori stavili aj na audiovizuálnu šou.

Above & Beyond v piatok v Bratislave odštartujú turné k novému albumu Acoustic II, ktoré okrem elektroniky ponúkne aj "živé“ nástroje. Svojím hlasom na album prispel aj Alex Vargas, spevák z Dánska, ktorý len nedávno zrušil svoju účasť na trenčianskom festivale Pohoda.

Sobotňajšiu festivalovú noc otvorí elektronická formácia Underworld. Britské duo sa preslávilo najmä hitom Born Slippy (Nuxx), ktorý sa v roku 1996 objavil vo filme Dannyho Boyla Trainspotting. Na festival si neprídu pripomínať zašlú slávu. Novú tvorivú silu zúročili na albume Barbara Barbara, We Face a Shining Future, ktorý vydali v marci. Kritika aj fanúšikovia hovoria o dôstojnom návrate na scénu. Šancu si toto tvrdenie otestovať aj v praxi budú mať návštevníci nielen na Zlatých pieskoch, ale aj na festivale Colours of Ostrava.

Festival Neon ponúkne aj mnoho dídžejských talentov, ktoré v našich končinách nie sú až tak známe. Prídu napríklad Arty, Eelke Kleijn, Ilan Bluestone či Nora En Pure.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Zlaté piesky #elektronická hudba #Underworld #NEON #Above & Beyond #Rudimental