Modra ožije gitarovým festivalom

Modra láka počas leta aj priaznivcov hudby. Už v piatok 15. júla sa tu začne 8. ročník Medzinárodného gitarového festivalu. V priestoroch Nemeckého evanjelického kostola vystúpia hviezdy gitarového neba z Talianska, Poľska, Srbska aj Slovenska. Koncerty sú naplánované oddnes až do nedele vždy so začiatkom o 19. h.

15.07.2016 13:22
Pavol Remenár ako Valentin v Gounodovom Faustovi. Foto:
Na festivale zaspieva aj sólista Opery Slovenského národného divadla, barytonista Pavol Remenár.
debata

Festival otvorí koncert Sliezskeho gitarového okteta z Poľska. Vzniklo v roku 2001 a je zložené z pedagógov a študentov Hudobnej akadémie v Krakove a Katoviciach. Sobotňajší večer bude patriť talianskemu gitarovému sólistovi Andrea Diecimu. Dieci patrí medzi špičku hráčov na gitare v Taliansku. V druhej časti koncertu si publikum vypočuje poľské Duo classico v zložení – Malgorzata Otremba (flauta) a Andrzej Otremba (gitara).

Medzinárodný gitarový festival v Modre vyvrcholí nedeľným dvojkoncertom, na ktorom sa najprv predstaví hosť zo Srbska a po ňom umelci zo Slovenska. Prvý účinkujúci – Uroš Dojcinovič je známy srbský gitarista, skladateľ, vydavateľ, pedagóg aj umelecký riaditeľ gitarového festivalu v Srbsku. Na koncertoch originálne spája prvky ľudovej balkánskej hudby s vážnou hudbou. Po ňom zahrá slovenské Duo. Ich vystúpenie spojí spev sólistu Opery Slovenského národného divadla, barytonistu Pavla Remenára s gitarovou hrou Miriam Rodriguez-Brullovej, ktorá vyštudovala Hudobnú akadémiu vo Viedni a Kanade a venuje sa i pedagogickej činnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Modra #Medzinárodný gitarový festival #Nemecký evanjelický kostol