Na Pohodu príde aj anglický hudobník a spevák Jake Bugg

Na 21. ročníku multižánrového festivalu Pohoda vystúpi aj anglický hudobník a spevák Jake Bugg. Organizátori podujatia o tom informovali v pondelok prostredníctvom oficiálnej webstránky www.pohodafestival.sk.

09.01.2017 16:00
Jake Bugg Foto:
Jake Bugg doplní na Pohode 2017 mená ako Alt-J, Ylvis, Birdy, Slaves či Dillon.
debata

Festival sa bude konať od 6. do 8. júla na letisku v Trenčíne. Okrem 22-ročného rodáka z Nottinghamu potvrdili účasť na podujatí aj Alt-J, Ylvis, Birdy, Slaves, Dillon, C Duncan, Beak, Beardyman’s Dream Team, Ho99o9, Elektro Guzzi, Resisters, Charlie Winston alebo Chiki liki tu-a. Priestor dostane aj koncertné prevedenie albumu Bolo nás jedenásť (1981), v rámci ktorého sa predstavia Milan Lasica, Dorota Nvotová, Martin Valihora, Marek Minárik alebo Dano Salontay.

Jeden z festivalových dní bude patriť aj spomienke na Pohodu z roku 1997. Na jednom pódiu sa predstavia interpreti, ktorí vystúpili na festivale v roku 1997. Patria medzi nich Auktyon, Garage, Laura a její tygři, MCH Band, Polemic, Chór vážskych muzikantov, projekt Flow spoluzakladateľa Pohody Mária Michnu a Bez ladu a skladu, kde spieva Michal Kaščák.

Jake Edwin Kennedy Bugg začal hrať na gitare ako dvanásťročný. O päť rokov neskôr mu BBC umožnila vystúpiť na jednom z menších stageov na slávnom festivale Glastonbury. V kariére mu okrem iného pomohlo, že pieseň Country Song si pre reklamu vybral jeden anglický pivovar. Svoj prvý, eponymný album vydal v októbri 2012, pričom s ním debutoval na prvej priečke UK Chartu.

V roku 2013 ponúkol druhú nahrávku s názvom Shangri La, ktorú produkoval Rick Rubin. Nasledovala zatiaľ posledná štúdiovka On My One, ktorú vydal vlani. Na konte má po jednej NME Award, Q Award a Silver Clef Award, pričom v roku 2013 ho nominovali na prestížnu Mercury Prize.

debata chyba
Viac na túto tému: #festival #Pohoda #Jake Bugg #Alt-J #Bolo nás jedenásť #Pohoda 2017 #Ylvis