Emir Kusturica ozdobí košické Leto v parku

Košický festival Leto v parku sa síce v tamojšom areáli Ryba Anička začal už v pondelok, svoju najväčšiu hviezdu však privíta až v piatok 10. augusta večer. Bude ňou svetoznámy režisér Emir Kusturica. Leto v parku ho predstaví nielen v úlohe filmára, ale aj ako hudobníka.

10.08.2012 13:00
Emir Kusturica Foto:
Emir Kusturica
debata

Kusturica aj so svojou kapelou No Smoking Orchestra príde do Košíc priamo z maďarského festivalu Sziget, kde mali hrať vo štvrtok. Skupina vznikla začiatkom 80. rokov a patrila k prominentným predstaviteľom kultúrneho hnutia odporu Nový primitivizmus. Začiatok Kusturicovho koncertu je naplánovaný na 21. h. Po ňom bude nasledovať filmová noc s Emirom Kusturicom, ktorá ponúkne štyri jeho filmy.

Festival Leto v parku však nestojí iba na slávnom režisérovi. V piatok má v programe napríklad aj vystúpenie českej skupiny Tata Bojs či detské divadelné predstavenie Kráľ Drozdia brada v podaní divadla Babadlo.

A bohatý program čaká návštevníkov akcie aj cez víkend. Hudobná časť ponúkne vystúpenia Jany Kirschner, Pudingu pani Elvisovej, Floexa či britského experimentálneho dua Grasscut. Pripravené sú však aj divadelné predstavenia pre deti a tvorivé dielne s témami šperk a hračky z látok.

debata chyba