The Cure vystúpia vo Viedni, v Prahe aj v Budapešti

Formácia v rámci budúcoročného turné predstaví najväčšie hity i doteraz nevydané piesne.

24.11.2015 16:00
The Cure Performs Foto: ,
Simon Gallup, gitarista kapely The Cure na pódiu.
debata

Anglická kapela The Cure vyrazí na budúci rok na európske turné. Skupina sa v rámci koncertnej šnúry predstaví 20. októbra v poľskom meste Lodž, kde vystúpi v Atlas aréne, následne zahrá aj 22. októbra v pražskej O2 aréne, 26. októbra vo viedenskej Marx Halle či o deň neskôr v budapeštianskej Papp László Sportaréne.

Kapela si naplánovala celkovo 30 koncertov, počas ktorých predstaví najväčšie hity svojej kariéry. Ako formácia informovala prostredníctvom sociálnej siete Facebook, fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na doteraz nevydané piesne. Ako hosť sa na turné predstaví skupina The Twilight Sad.

The Cure vznikli v roku 1976. Formáciu v súčasnosti tvoria Simon Gallup, Roger O'Donnell, Jason Cooper, Reeves Gabrels a frontman Robert Smith, ktorý je jediným stabilným členom kapely od jej založenia. Vydali trinásť štúdioviek, ako napríklad Three Imaginary Boys (1979), Pornography (1982), Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me (1987), Disintegration (1989), Bloodflowers (2000) či zatiaľ poslednú 4:13 Dream (2008). Okrem toho ponúkli aj niekoľko EP nahrávok, kompilácií alebo živákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #koncerty #The Cure