Alice Nellis: Nikdy som sa nesnažila hercov ovládať

Česká režisérka Alice Nellis predstavuje v týchto dňoch svoj nový film Revival. Pri tej príležitosti bola hosťom online rozhovoru s čitateľmi Pravda.sk.

17.07.2013 07:00 , aktualizované: 11:49
Alice Nellis Foto:
Režisérka Alice Nellis s diváckou cenou denníka Právo, ktorú získala za film Revival na festivale v Karlových Varoch.
debata

Na otázku o spolupráci s hercami a ich vedením známa česká režisérka odpovedala: „Asi nikdy som sa nesnažila žiadneho herca ovládať. Keby som to chcela robiť, asi by bolo lepšie pustiť sa do bábkového divadla. Viacej ma baví nájsť talentovaných a zaujímavých ľudí. A potom s nimi hľadať nejakú spoločnú cestu.“

V komédii Revival sa po boku stretávajú herecké hviezdy staršej generácie – Bolek Polívka či Miroslav Krobot a Karel Heřmánek spoločne so slovenským hercom Mariánom Geišbergom spodobili osudy bývalých rockerov, ktorí boli hviezdami a po rozpade kapely a rokoch osamote sa znovu stretávajú, aby každý priniesol svoj vlastný príbeh.

Režisérka Alice Nellis, ktorá film nakrútila, má na konte množstvo zaujímavých titulov. Azda najpozitívnejšie prijaté boli jej prvé filmy ako Ene Bene, Výlet či Tajnosti, ktoré získali aj sošku Českého leva pre najlepší film roka.

Rodáčka z Českých Budějovic sa okrem réžie filmu venuje aj divadelnej réžii a dramaturgii. K filmu Výlet napríklad napísala aj anglické texty piesní, z ktorých časť aj sama naspievala. Vďaka štúdiu anglistiky a amerikanistiky má tiež bohaté skúsenosti s prekladmi.

debata chyba