Režisérka Alice Nellis nakrúca film Andělé

Česká režisérka Alice Nellis nakrúca snímku s názvom Andělé. Film vzniká podľa knihy od Michala Viewegha s názvom Andělé všedního dne (2007). Sám autor hovorí, že ''príbeh je o nás všetkých, ktorý máme už svoj čas vymeraný, ale stále sa správame, akoby sme tu mali ostať na vždy''.

01.09.2013 12:00
Alice Nellis Foto:
Režisérka Alice Nellis.
debata

Vo filme sa objaví viacero postáv ako napríklad mladá vdova, učiteľ autoškoly, samovrah a štyria anjeli, z ktorých traja budú zaúčať mladú posilu stvárnenú herečkou Eliškou Křenkovou. Okrem nej sa v snímke predstavia tiež Vojtěch Dyk, Vladimír Javorský, Marián Labuda, Boleslav Polívka, Zuzana Bydžovská či Zuzana Kronerová. Producentom snímky je Rudolf Bierman zo spoločnosti InFilm. Andělé by mali mať premiéru na budúci rok.

Štyridsaťdvaročná Alice Nellis pochádza z Českých Budějovíc a jej celovečerný filmový debut s názvom Ene Bene mal premiéru v roku 2000. Režírovala tiež snímky ako napríklad Výlet (2002), Tajnosti (2007), Mamas & Papas (2010) Perfect Days (2011) či Revival (2013).

debata chyba
Viac na túto tému: #Alice Nellis #Andělé #Vojtěch Dyk #Vladimír Javorský #Marián Labuda #Boleslav Polívka #Zuzana Bydžovská #Zuzana Kronerová