Pokračovania Avatara budú veľkolepé, tvrdí Cameron

Kanadský filmár James Cameron pre francúzsku rozhlasovú stanicu RTL uviedol, že pripravované pokračovania filmu Avatar budú veľkolepé. "Uvidíte nové svety, nových obyvateľov," uviedol známy režisér.

19.02.2014 09:00
Režisér Avatara James Cameron Foto:
Režisér Avatara James Cameron
debata (2)

Hoci detaily nových príbehov neprezradil, v rozhovore naznačil, čo môžu diváci od filmov očakávať. „Na Avatare je skvelé, že je to bohatý svet. Môžeme rozvíjať akúkoľvek tému alebo nápad. Ak máte postavy, ktoré diváci milujú, môžete ich prekvapiť a urobiť zmeny a zvraty, ktoré neočakávajú,“ vyhlásil.

Filmár okrem toho priblížil, ako postupujú prípravné práce. „Sme len na začiatku. V súčasnosti vyrábame softvér, píšem scenár. Navrhujeme všetky postavy a bytosti. Takže ešte vlastne nerežírujem, no robím všetky kreatívne úlohy, ktoré k tomu vedú,“ uviedol filmár, ktorý sa pripravuje na nakrúcanie aj po technickej stránke. „Zvažujeme nakrúcať vo formáte HFR. No ešte som sa nerozhodol, či tak natočíme všetky zábery alebo len niektoré časti filmov,“ povedal Cameron.

Snímku Avatar 2 by mali začať nakrúcať už v októbri 2014 na Novom Zélande, pričom v rovnakom čase chcú filmári tiež pracovať na jej dvoch pokračovaniach. Prvá časť trojdielnej ságy by mala prísť do kín v decembri 2016, ďalšie dva diely budú mať premiéru vždy s ročným odstupom. Scenár filmu Avatar 2 pripravuje Cameron s Joshom Friedmanom. Dvojica Amanda Silver a Rick Jaffa sa zas podieľa na scenári Avatara 3 a Shane Salerno na príbehu Avatara 4. V pokračovaniach filmu z roku 2009 by sa mali objaviť aj pôvodní herci: Sam Worthington, Zoe Saldana či Stephen Lang.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Avatar #James Cameron