Kvíz: Ako sa vyznáte vo filmových cenách Oscar?

V nedeľu rozdali v Los Angeles najslávnejšie filmové ocenenia - známe ako Oscary. Veríme, že ste ich sledovali aj vďaka nám na Pravda.sk.

06.03.2014 11:15
Matthew McConaughey, Cate Blanchett, Lupita... Foto: ,
Zľava: Matthew McConaughey, Cate Blanchett, Lupita Nyong´o a Jared Leto - víťazi hereckých kategórií 86. ročníka Oscarov.
debata

Ak áno, určite pár otázok z nášho oscarového kvízu zvládnete ľavou zadnou. Pár ďalších však vyžaduje aj trochu znalostí z oscarovskej histórie. Tak to skúste a otestujte sa, ako sú na tom vaše „pozlátené“ vedomosti.


Ako sa vyznáte v Oscaroch?

1. Herečka Cate Blanchett získala tento rok už svojho druhého Oscara. Za výkon v akom filme má toho prvého?

2. Herečka Meryl Streep drží rekord v počte nominácií na Oscara v celej histórii udeľovania cien. Koľko nominácií doposiaľ mala?

3. Herec Leonardo DiCaprio bol tento rok nominovaný za výkon vo filme Vlk z Wall Street. Cenu nezískal. Kolegovia mu ju vyfúkli dovedna už päťkrát. Pýtame sa, za aký film z nasledovných nebol nominovaný?

4. Najlepší režisér roka - Mexičan Alfonso Cuarón nakrútil aj jeden z dielov filmovej série Harry Potter. Ktorý z nich?

5. Herec Jared Leto ocenený Oscarom za výkon vo vedľajšej úlohe je aj frontman hudobnej kapely. Ako sa volá?

6. Herec Matthew McConaughey, držiteľ Oscara v kategórii najlepší mužský výkon v hlavnej úlohe, pre svoju rolu podstúpil výraznú fyzickú premenu. Akú?

7. Režisér filmu roka - snímky 12 rokov otrokom - Steve McQueen doposiaľ nakrútil len tri celovečerné filmy. Ktorý v zozname medzi ne nepatrí?

8. Ocenená herečka Lupita Nyong´o vyrastala v kenskom Nairobi. Narodila sa však v celkom inej krajine a na inom kontinente než je africký. Kde presne?

9. Známy hollywoodsky herec Tom Hanks je jedným z dvoch hercov v histórii Oscarov, ktorý získal sošku dva roky za sebou. Pýtame sa, za aké filmy ich dostal?

10. Rekord v počte ocenení Oscarov držia filmy, ktoré získali zhodne po jedenásť sošiek. V histórii sú len tri, v našom zozname však jeden medzi ne nepatrí. Ktorý?

debata chyba
Viac na túto tému: #história #víťazi #nominácie #Oscar 2014 #kvíz #sošky #počet cien