Spielberg nakrúca v Poľsku. Vroclav zmenil na Berlín

Americký režisér Steven Spielberg nakrúca nový film, kvôli ktorému sa dočasne zmenila časť Vroclavu na Berlín 60. rokov minulého storočia.

19.11.2014 14:00
Steven Spielberg Foto: ,
Steven Spielberg
debata

Snímka vraj bude o studenej vojne a špiónoch a chýbať nebude ani Berlínsky múr. V poľských médiách sa ale už objavili aj nelichotivé informácie, že štáb slávneho filmára jedná s miestnymi obyvateľmi prinajmenšom nemiestne – ochranka má okoloidúcich na miestach nakrúcania vraj dokonca zastrašovať.

Kvôli novej práci sa Spielberg vrátil do Poľska po viac ako dvadsiatich rokoch, v roku 1993 tam nakrútil veľmi úspešný Schindlerov zoznam. V novom filme s pracovným názvom „St. James Place“, ktorý sa má v kinách objaviť v októbri budúceho roku, hrá hlavnú úlohu Tom Hanks.

Podľa informácií, ktoré ešte prenikli na verejnosť, je scenár dielom bratov Coenovcov. Pojednáva o prvej výmene špiónov medzi Spojenými štátmi a Sovietskym zväzom.

Server filmneweurope.com cituje jedného z členov štábu, ktorý oznámil, že nakrúcanie v New Yorku už skončilo. Štáb sa presunul do Berlína a Postupimu a teraz je vo Vroclave.To na svojom webe potvrdil aj denník Gazeta Wroclawska. Okrem iného opisuje prísne opatrenia, ktoré prácu na filme sprevádzajú, ako je uzatvorenie niektorých ulíc a odklonenie autobusových liniek. Obyvatelia miest, kde sa natáča, sa vraj ale sťažujú na až brutálne zastrašovanie. Nesmú vraj napríklad vyzerať z okien. Keď tak urobia, svieti im ochranka lasermi do očí.

debata chyba
Viac na túto tému: #nakrúcanie #bratia Coenovci #Tom Hanks #studená vojna #Vroclav #Steven Spielberg