Angelina Jolie chce skončiť s herectvom

Hollywoodska hviezda Angelina Jolie vraj plánuje "po niekoľkých ďalších" filmoch skončiť s herectvom a sústrediť sa výhradne na režisérsku úlohu.

21.11.2014 16:21
Angelina Jolie Foto: ,
Herečka Angelina Jolie vraj bude v budúcnosti už len režisérkou.
debata (3)

Herečka to podľa agentúry AFP povedala novinárom v austrálskom Sydney, kam tento týždeň prišla na premiéru svojej novej snímky Nezlomný.

Drámu z druhej svetovej vojny Nezlomný, ktorá rozpráva skutočný príbeh, nakrútili práve v Austrálii. Je to druhý režisérsky počin Jolie po snímke V krajine krvi a medu z roku 2011, ktorú kritika prijala pozitívne.

Práve v režisérskej úlohe vidí Jolie svoju budúcnosť. „Zahrám si ešte v pár ďalších filmoch, ale potom sa s herectvom rada rozlúčim,“ povedala Jolie pre denník Sydney Morning Herald. „Milujem režírovanie, ako režisérka som oveľa spokojnejšia,“ vyhlásila 39-ročná kráska. „Rada projekt sledujem po celú dobu jeho vývoja. Baví ma stráviť dva roky nad nejakou témou … Páči sa mi, že som nútená sa toho toľko naučiť a byť súčasťou každého aspektu produkcie,“ dodala.

Snímka Nezlomný, ktorá príde do slovenských kín vo februári, opisuje osud atléta Zamperiniho, ktorý sa zúčastnil behu na 5-tisíc metrov na olympijských hrách v Berlíne v roku 1936, počas druhej svetovej vojny, ale športový dres vymenil za bojové lietadlo. Keď sa jeho lietadlo zrútilo v južnom Pacifiku, strávil spolu s ďalším členom posádky 47 dní na člne v oceáne, kým ich zatkli japonskí vojaci na Marshallových ostrovoch. Viac ako dva roky pobudol v zajateckom tábore, kde podstúpil aj mučenie, ale nakoniec sa vrátil domov.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #herectvo #Angelina Jolie #režisérka