Filmové štúdiá terorizujú hackeri. Zverejnili snímky ešte pred premiérou

Na internete sa v posledných dňoch objavilo viacero čiernych kópií nových filmov z dielne spoločnosti Sony Pictures.

01.12.2014 07:00
Annie (2014) Foto:
Hackeri zverejnili aj film Annie s Quvenzhané Wallis (na snímke).
debata

Nejde pritom o neprofesionálne skopírované verzie už odpremiérovaných titulov, aké sa na internet dostávajú pomerne bežne, ale o originálne vysokokvalitné formáty, ktoré skupina hackerov sťahuje priamo zo systému spoločnosti. Piráti vystupujúci pod menom Guardians of Peace (Strážcovia mieru) sa dokonca filmovému gigantovi vyhrážajú zverejnením ďalších citlivých informácií.

Medzi filmami, ktoré sa vďaka „strážcom mieru“ už dostali na internet, je napríklad vojnová dráma Železné srdce (2014), ale aj viacero snímok, ktoré ešte len čakajú na uvedenie do kín, ako muzikál Annie či drámy Mr. Turner, Still Alice a To Write Love on Her Arms. Hackeri údajne do systému spoločnosti Sony Pictures prenikli ešte minulý pondelok, keď zablokovali prístup jej pracovníkov k ich e-mailom. Následne rozposlali do médií správu, v ktorej sa vyhrážajú, že ak zástupcovia Sony Pictures nesplnia ich požiadavky, zverejnia viaceré interné informácie týkajúce sa štúdií.

Sony v súčasnosti preveruje možnosť, že by agresívni piráti mohli pochádzať zo Severnej Kórey. Práve tamojšia vládna stránka Uriminzokkiri totiž v piatok zverejnila emotívne vyhlásenie, podľa ktorého si tvorcovia a predstavitelia pripravovanej snímky The Interview z dielne Sony Pictures zaslúžia „prísne tresty“. Komédia s Jamesom Francom a Sethom Rogenom v hlavných úlohách totiž hovorí o dvojici mužov poverených spáchaním atentátu na severokórejského vodcu Kim Čong-una. Film má mať premiéru už na budúci mesiac.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hackeri #Severná Kórea #Sony Pictures