Nová bondovka sa volá Spectre. Bude plná hviezd

Na niektoré filmy sa diváci tešia týždeň či mesiac, na iné pokojne aj rok. Do tej druhej skupiny rozhodne patrí každé nové pokračovanie ságy o legendárnom agentovi Jamesovi Bondovi. To najbližšie sa do kín dostane v novembri 2015 a bude niesť už poradové číslo 24. Od štvrtka 4. decembra je známy jeho názov aj hviezdne herecké obsadenie. V priamom prenose z londýnskych filmových štúdií Pinewood to oznámil režisér Sam Mendes.

04.12.2014 13:50 , aktualizované: 17:46
James Bond Spectre obsadenie Foto: ,
Herečky Naomie Harris, Lea Seydoux a Monica Bellucci, ktoré si s Danielom Craigom zahrajú v 24. filme o Jamesovi Bondovi.
debata

Hoci do premiéry najnovšej bondovky ostáva ešte bezmála rok, špekulácie o hereckom obsadení, zápletke či názve zamestnávajú médiá aj fanúšikov už od premiéry jej predchodcu Skyfall (2012). Po mnohých domnienkach a teóriách sa teraz na svetlo sveta konečne dostali fakty. Očakávaný film sa bude volať Spectre, čo naznačuje, že v ňom dôležitú úlohu opäť zohrá rovnomenná globálna teroristická organizácia, ktorú vytvoril ešte autor knižného Bonda Ian Flemming a objavila sa už v niekoľkých starších snímkach. Globálne dobrodružstvo napokon sľubuje aj výpočet miest, kde sa film bude nakrúcať – začne sa už tento pondelok v Londýne, pokračovať sa bude v Maroku, Mexiku, Taliansku a dokonca aj v alpských oblastiach susedného Rakúska.

Z Rakúska pochádza aj najnádejnejší predstaviteľ hlavného zloducha v novej bondovke – dvoma Oscarmi ovenčený Christoph Waltz. O jeho postave však zatiaľ vieme len toľko, že ponesie meno Oberhauser. Herecká premiéra v sérii bondoviek čaká aj Andrewa Scotta, ktorý je známy najmä vďaka úlohe v seriáli Sherlock, a tiež Davida Bautistu, ten sa len prednedávnom preslávil v sci-fi trháku Strážcovia galaxie. Viac-menej nováčikom je v Bondovom svete aj Ralph Fiennes, ktorý sa však už v závere snímky Skyfall objavil ako nový predstaviteľ M. Úlohu, ktorá dosiaľ patrila ženskej predstaviteľke, si pred dvoma rokmi naposledy zahrala Judi Dench.

Na štvrtkovej tlačovej konferencii sa zúčastnili aj nové „bond girls“. Budú nimi nestarnúca talianska zvodkyňa Monica Bellucci a hviezda francúzskeho filmu Léa Seydoux, ktorú si diváci budú pamätať z oceňovanej snímky Život Adele. Rolu Bondovej spolupracovníčky Moneypenny si zopakuje Naomi Harris a pred kamerami nechýbal, samozrejme, ani Daniel Craig, ktorý si agenta 007 zahrá v snímke Spectre už po štvrtý raz. Nemalú pozornosť na seba strhol aj najatraktívnejší neživý aktér pripravovaného filmu – nablýskaný Aston Martin model DB 10, ktorý bol navrhnutý špeciálne na túto príležitosť.

Hviezdne herecké obsadenie sľubuje, že sa diváci majú na čo tešiť. Nemenej dôležité však je aj to, o čom Spectre vlastne bude. Hoci z deja zatiaľ režisér Mendes neprezradil vôbec nič, nejaké záruky jeho kvality predsa len poskytol – na scenári k filmu pracoval ten istý tím, ktorý vytvoril aj mimoriadne úspešného predchodcu Skyfall. Štáb navyše posilní napríklad aj skúsený holandský kameraman Hoyte Van Hoytema, ktorý len prednedávnom dokončil veľkovýpravné sci-fi Interstellar.

Nová bondovka s názvom Spectre by mala do kín doraziť 6. novembra 2015.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Monica Bellucci #Christoph Waltz #Daniel Craig #James Bond #Ralph Fiennes #Sam Mendes #Spectre