DVD-čka, ktorými potešíte! Darujte ich na Vianoce

Pre deti, tínedžerov či dospelých! Inšpirujte sa našimi tipmi.

16.12.2014 00:00
debata
temnypripaddruhy
Temný prípad, 1. séria

Temný prípad, 1. séria

Zlatý vek „malej obrazovky“ prináša každoročne aspoň jeden televízny projekt, ktorý kvalitou aj hviezdnym obsadením poľahky zatieni mnohé celovečerné blockbustre. Tento opis dokonale sedí aj na kriminálnu minisériu Temný prípad s Matthewom McConaugheym a Woodym Harrelsonom v úlohách neortodoxných vyšetrovateľov desivého prípadu rituálnych vrážd. Na troch diskoch si teraz môžete doma vychutnať všetkých osem dielov prvej série.

planetaopic novy
Úsvit planéty opíc

Úsvit planéty opíc

Jedna z najpopulárnejších sci-fi ság všetkých čias sa v posledných rokoch opäť dostáva do centra diváckej pozornosti. Druhá zo série novodobých Planét opíc sa odohráva v časoch, keď ľudstvo čelí takmer úplnému vyhynutiu v dôsledku ničivého vírusu. Skupinka preživších chce zabojovať o budúcnosť ľudstva, najskôr sa však musí rozhodnúť, či bude s inteligentnou konkurenciou opíc bojovať, alebo spolupracovať…

fairplay
Fair Play

Fair Play

Česko-slovenský film sa vracia k tabuizovanej realite vrcholového športu za čias socializmu. Slovenská herečka Judit Bárdos v hlavnej úlohe stvárňuje nadanú bežkyňu, ktorá pre zvýšenie svojho výkonu začína brať pod vedením ambiciózneho trénera zakázaný doping. Jeho vedľajšie účinky sú však desivé a Anna sa snaží trénerovi vzoprieť. Výborná dráma režisérky Andrey Sedláčkovej zabojuje za Českú republiku dokonca aj o Oscara.

rovnakesrdcia
Rovnaké srdcia

Rovnaké srdcia

Viacerými cenami ovenčený televízny film z produkcie HBO spracováva tému prepuknutia epidémie ochorenia AIDS v New Yorku na začiatku 80.¤rokov minulého storočia. Ponúka kritický náhľad na nedostatočnú osvetu a bojuje proti dodnes zaužívaným stereotypom o podiele homosexuálnej komunity na nekontrolovanom šírení nákazy. Na DVD je okrem samotného filmu napríklad aj dokument o skutočnom príbehu, ktorý snímku inšpiroval.

simpsonovci novi
Simpsonovci, 17. séria

Simpsonovci, 17. séria

Krátko pred Vianocami ešte stihnú mať dôvod na radosť aj fanúšikovia kultovej animovanej série Simpsonovci. Vo štvordiskovej edícii sa totiž na trh dostáva kompletná 17.¤séria tejto nekonečnej satiry zo života Homera, Marge, Barta, Lízy, Maggie a ich nekonvenčných susedov zo Springfieldu. Dvadsaťdvadielna séria má na konte dve ceny Emmy a medzi jej celebritnými účinkujúcimi sú napríklad aj Susan Sarandonová, Michael York, Richard Dean Anderson či Ricky Gervais.

divergencia
Divergencia

Divergencia

Adrenalínové dobrodružstvo pre -násťročných osloví najmä tých, ktorým vyhovujú filmy v štýle Hier o život. Aj tu sa stretávame s charizmatickou dospievajúcou hrdinkou, ktorá je donútená čeliť nástrahám nespravodlivého sveta budúcnosti. Tris nezapadá do žiadnej zo škatuliek, do ktorých sa spoločnosť jej doby rozdeľuje, a tak sa z nej stáva štvanec. Vo filme si zahrala napríklad aj oceňovaná Kate Winsletová, jej negatívna postava však veľa sympatií nepozbiera.

langlang
Lang Lang

Lang Lang: At the Royal Albert Hall

Tridsaťdvaročný čínsky klavírny virtuóz Lang Lang vystupuje v spoločnosti najslávnejších svetových orchestrálnych telies a vypredáva najprestížnejšie koncertné sály. K jedinečným a neopakovateľným sa podľa kritikov radí aj jeho koncert v legendárnej Royal Albert Hall, kde odohral sonáty Wolfganga Amadea Mozarta aj balady Fryderyka Chopina. Lang Lang už hral pred britskou kráľovnou aj na odovzdávaní cien Grammy. Teraz ho môžete mať vo vlastnej obývačke.

vsetkymojedeti
Všetky moje deti

Všetky moje deti

Dokumentárny film o neľahkej celoživotnej misii charizmatického farára Mariána Kuffu vyvrátil domnienku, že Slováci na dokumenty do kina nechodia – len za prvý mesiac od premiéry ho videlo zhruba 20– tisíc divákov. Kuffa je povestný svojím porozumením pre ľudí na okraji spoločnosti – bezdomovcov, recidivistov či narkomanov. Snímka režiséra Ladislava Kaboša ho zachytáva pri sizyfovskom boji s realitou života v rómskych osadách.

lietadla nove urezat v kinach
Lietadlá 2

Lietadlá 2: Hasiči a záchranári

Pokračovanie známeho animovaného príbehu z dielne štúdií Disney prináša do pozornosti detského diváka neobvyklých hrdinov – posádku elitného hasičského zboru, ktorý bojuje s vytrvalým a ničivým lesným požiarom. Čerstvou posilou sa pre tím stane lietadlo Dusty, niekdajšia pretekárska jednotka, ktorá si však pre poškodenie motora hľadá nové poslanie. Film prichádza na DVD v slovenskom dabingu, na ktorom sa podieľali Štefan Kožka, Michal Hallon či Rebeka Poláková.

cohen novy
Leonard Cohen: Live In Dublin

Leonard Cohen: Live In Dublin

Trojhodinový záznam z koncertu nestarnúcej kanadskej hudobnej legendy ponúka pohľad na Leonarda Cohena v jeho vrcholnej koncertnej forme. Okrem výdatnej dávky najznámejších hitov jeho dlhej kariéry tvoria setlist koncertu najmä skladby z Cohenovho dvanásteho štúdiového albumu Old Ideas. Toto DVD je jediným kompletným záznamom umelcovho vystúpenia v HD kvalite a hoci sa koncert, ktorý zachytáva, odohral ešte vlani, na trh sa dostáva až pred Vianocami 2014.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #DVD