Zverejnili skladbu Šťastie Milana Lasicu k filmu Rukojemník

Tvorcovia snímky Rukojemník zverejnili skladbu Šťastie, ktorú pre film naspieval Milan Lasica. Obľúbený herec sa postaral aj o text novinky.

16.12.2014 15:54
Rukojemník, film Foto:
V snímke Rukojemník si zahrali Milan Lasica, Libuše Šafránková a ďalší. Premiéru bude mať 8. januára 2015.
debata

„Pôvodne sme nad titulnou skladbou neuvažovali, ale keď sme videli zostrih filmu, začali sme predsa len o nej diskutovať. Oslovil som pána Lasicu, či by bol ochotný napísať text. Navrhol som mu, aby bol o šťastí a už na druhý deň som mal v rukách text,“ prezradil režisér snímky Juraj Nvota.

Hudbu pre film, vrátane skladby Šťastie, zložila Ľubica Malachovská Čekovská. „Chceli sme dodržať emóciu a atmosféru celého filmu, preto sme ju oslovili aj s titulnou skladbou,“ objasnil režisér. Na finálnej verzii piesne spolupracoval aj Symfonický orchester Slovenského rozhlasu.

Rukojemník je adaptáciu rovnomennej knihy Petra Pišťanka. Snímka, v ktorej si zahrali Milan Lasica, Libuše Šafránková či Richard Labuda, bude mať slovenskú distribučnú premiéru 8. januára.

Dielo prinesie príbeh o Petrovi, ktorý vyrastá u prarodičov, pretože jeho rodičia emigrovali do Rakúska a od tej doby sa ho snažia prostredníctvom úradov získať. Aj preto Peter vymýšľa najrôznejšie spôsoby ako sa cez čiaru dostať. Film zobrazuje obdobie 60. rokov minulého storočia očami dieťaťa, čím ho sprístupňuje aj mladším divákom. „Je to príbeh malého chlapca, ktorý vyrastá v pohraničnej obci, kde v spoločnosti priateľov a nepriateľov prežíva svoje smutno – smiešne vojny, prvú lásku, prvú zradu, prvý zločin a prvý trest,“ vyjadril sa Juraj Nvota.

Diváci a diváčky sa môžu tešiť aj na Ondřeja Vetchého, Mira Nogu, Roba Rotha, Alexandra Bártu, Szidi Tobias, Slávku Halčákovú, Milana Ondríka, Ondřeja Malého, Adyho Hajdu či Zitu Furkovú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #šťastie #rukojemník #Milan Lasica