Koza Ivana Ostrochovského zabojuje o ceny v Hongkongu

Organizátori Medzinárodného filmového festivalu v Hongkongu zverejnili kompletný zoznam filmov, ktoré sa budú premietať v rámci jeho 39. ročníka.

26.02.2015 16:28
Koza, film Foto:
Slovenský film Koza začiatkom apríla uvidia návštevníci filmového festivalu v Hongkongu. Zabojuje aj o miestne ceny.
debata

Figuruje medzi nimi aj celovečerný hraný debut slovenského filmára Ivana Ostrochovského Koza, ktorý mal svetovú premiéru začiatkom februára na Berlinale. V Hongkongu slovenský film odpremietajú hneď dvakrát, a to 1. a 3. apríla. Zaradený je spolu s ďalšími siedmimi titulmi z rôznych kútov sveta do súťažnej sekcie Young Cinema Competition.

Hongkonský medzinárodný filmový festival sa dlhodobo zameriava na objav nových talentov, je však tiež dôležitou vstupnou bránou na ázijské filmové trhy. Tento rok sa v jeho programe predstaví aj slovenský film Koza, v ktorom režisér Ivan Ostrochovský a scenárista Marek Leščák zachytili osud bývalého olympijského boxera Petra Baláža, ktorý sa vracia do ringu, keď ho k tomu prinúti finančná núdza. Realistický pohľad na osud muža, ktorý sa zo športového výslnia dostal až na nevábny okraj spoločnosti, vzbudil záujem medzinárodného publika aj divákov už na nedávnom 65. ročníku Berlinale. Práve tam si film vyhliadli aj organizátori festivalu v Hongkongu. V sekcii Young Cinema Competition mu budú robiť konkurenciu filmy z Talianska, Tibetu, Iránu, Mongolska, Vietnamu, Číny a Thajska. Prípadné víťazstvo by slovenskému režisérovi mohlo vyniesť hongkonského Vtáka ohniváka, čiže Firebird Award, prípadne Cenu poroty.

Hongkonský filmový festival sa bude konať od 23. marca do 6. apríla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmový festival #Hongkong #koza