Na úmrtie Leonarda Nimoya reagovala NASA aj herci zo Star Treku

Smútok nad úmrtím známeho herca vyjadrili Zachary Quinto, William Shatner aj George Takei.

28.02.2015 07:39
Leonard Nimoy Foto: ,
Kvety na hviezde na Chodníku slávy pri mene Leonarda Nimoya.
debata

Americký herec Leonard Nimoy, známy najmä ako pán Spock zo seriálu a filmov Star Trek, zomrel vo veku 83 rokov. Príčinou jeho úmrtia bola chronická obštrukčná choroba pľúc.

„Mám zlomené srdce. Hlboko ťa milujem, drahý priateľ a každý deň mi budeš chýbať. Nech uspávanku zbory anjelov ti zaspievajú…“ – herec Zachary Quinto, ktorý stvárnil pána Spocka vo filmoch Star Trek (2009) a Star Trek: Do temnoty (2013).

„Miloval som ho ako brata. Všetkým nám bude chýbať jeho zmysel pre humor, jeho talent a jeho schopnosť milovať,“ – herec William Shatner, ktorý si po boku Nimoya zahral v Star Treku kapitána Jamesa T. Kirka.

„Dnes svet stratil veľkého muža a ja som stratil drahého priateľa. Vraciame ťa hviezdam, Leonard. Učil si nás ako „žiť dlho a prosperovať“ a ty si tak urobil, priateľ môj. Budeš mi chýbať vo všetkých ohľadoch,“ – herec George Takei, ktorý si po boku Nimoya zahral v Star Treku kormidelníka Hikarua Sulua.

Hollywoodsky chodník slávy - hviezda Leonarda...
Hollywoodsky chodník slávy - hviezda Leonarda...
+5Hollywoodsky chodník slávy - hviezda Leonarda...

„Odpočívaj v pokoji Leonard Nimoy. Svet geekov dnes smúti.“ – herec John Barrowman.

„Vždy som bol a navždy budem tvoj fanúšik. Ďakujem.“ – herec Nathan Fillion.

„Odpočívaj v pokoji Leonard Nimoy. Toľkých z nás v NASA inšpiroval Star Trek.“ – americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA).

„Stáli sme na tvojich pleciach a nemali by sme objavovať aké galaxie, keby si tam ty nebol pred nami. Ďakujem ti, Leonard. Odpočívaj v pokoji.“ – herec Wil Wheaton.

„Práve som sa dozvedel, že odišiel Leonard Nimoy. Nepoznali sme sa veľmi dobre, ale som šťastný, že som s ním mohol stráviť aspoň nejaký čas. Úžasný muž.“ – spisovateľ, scenárista a producent Neil Gaiman.

„Leonard Nimoy nám priniesol jednu z najúžasnejších a najušľachtilejších postáv v dejinách amerického rozprávačstva. Nájdite niekto planétu Genesis.“ – herec, režisér, scenárista a producent Seth MacFarlane.

„Som taký šťastný, že som mohol pracovať s Nimoyom. Pred pár mesiacmi som s ním strávil sedem hodín vo dvojici. Spýtal som sa ho na všetko, čo mi napadlo, a on odpovedal.“ – scenárista a producent Roberto Orci.

„Zo všetkých duší, ktoré som stretol na svojich cestách bol on najľudskejší. Zbohom, Leonard Nimoy – herec, režisér, kultúrna ikona.“ – herec, scenárista, producent, režisér a autor komiksov Kevin Smith.

„Odpočívaj v pokoji Leonard Nimoy, tvoja inšpirácia s nami bude žiť naveky. Ďakujem.“ herec Masi Oka.

„Odpočívaj v pokoji,“ – herečka Mayim Bialik za tím seriálu Teória veľkého tresku, pričom na službe Instagram zverejnila fotografiu rukavice znázorňujúcej typické gesto pána Spocka.

Sám Leonard Nimoy v pondelok na sociálnu a mikroblogovaciu sieť Twitter napísal: „Život je ako záhrada. Môžete prežiť dokonalé chvíle, ale nie ich uchovať, iba vo vašich spomienkach. LLAP“ (Live Long and Prosper., v preklade: Ži dlho a prosperuj).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Star Trek #Leonard Nimoy