Deppovo zranenie predĺžilo pauzu v nakrúcaní Pirátov Karibiku

Tvorcovia piatych Pirátov Karibiku budú môcť pokračovať v nakrúcaní najskôr v polovici apríla. Ukázalo sa totiž, že zranenie Johnnyho Deppa, o ktorom pôvodne predpokladali, že bude mať na produkciu minimálny dopad, bolo vážnejšie ako sa zdalo.

01.04.2015 09:01
Johnny Depp Foto: ,
Johnny Depp.
debata

Snímku Pirates of Caribbean: Dead Men Tell No Tales začali filmovať vo februári v Austrálii. Depp si však mimo pľacu poranil ruku a 10. marca odcestoval do USA, kde podstúpil chirurgický zákrok, pri ktorom mu do jedného z prstov vložili kovovú skrutku. Tvorcovia vtedy predpokladali, že predstaviteľ jednej z hlavných postáv sa bude môcť k hereckým kolegom a kolegyniam znovu pripojiť už koncom marca.

Počas Deppovej neprítomnosti nakrúcali scény, v ktorých nefiguruje, teraz už však na pľaci potrebujú aj jeho. Približne polovici 400-členného štábu preto museli dať až do odvolania voľno s tým, že pracovať nebudú minimálne dva týždne. To, kedy obnovia produkciu, podľa nich závisí od zotavenia 51-ročného herca. Podľa plánu pritom filmárom zostáva ešte 14 týždňov nakrúcania. Dátum americkej premiéry, ktorým je 7. júl 2017, zatiaľ zostáva nezmenený.

Depp si v piatych Pirátoch Karibiku opäť zopakuje úlohu kapitána Jacka Sparrowa, ktorý bude tentoraz čeliť dávnemu nepriateľovi Salazarovi v podaní Javiera Bardema. Ten mieni vyhubiť všetkých pirátov. Jedinou záchranou pre Sparrowa je nájdenie legendárneho Poseidonovho trojzubca, ktorý vlastníkovi dáva moc nad všetkými oceánmi. Vo filme sa predstavia aj Golshifteh Farahani, Kaya Scodelario, Geoffrey Rush, Kevin McNally, Brenton Thwaites či Stephen Graham. Snímku podľa scenára Jeffa Nathansona režírujú Joachim Ronning a Espen Sandberg. O produkciu sa stará Jerry Bruckheimer. Výkonnými producentmi sú Chad Oman, Joe Caracciolo Jr. a Brigham Taylor.

debata chyba
Viac na túto tému: #zranenie #Johnny Depp #Javier Bardem #Piráti z Karibiku #Pirates of Caribbean: Dead Men Tell No Tales #odložili nakrúcanie #Joachim Ronning #Espen Sandber