Ben Affleck zverejnil meno svojho otrokárskeho predka

Americký herec Ben Affleck prezradil meno svojho otrokárskeho predka. Spravil tak deň po tom, ako verejne oľutoval, že požiadal tvorcu televíznej relácie Finding Your Roots (2012), aby v epizóde o jeho predkoch zamlčal informáciu, že jeden z jeho vzdialených príbuzných bol otrokár.

23.04.2015 09:40
Jennifer Garner a Ben Affleck Foto: ,
Herečka Jennifer Garner (v róbe Gucci) s manželom Benom Affleckom.
debata

„Veľa ľudí sa pýta, kto bol ten človek. Volal sa Benjamin Cole, žil v Georgii pred približne šiestimi generáciami a bol mojím predkom z maminej strany,“ napísal na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter Ben Affleck.

Affleck deň predtým priznal, že požiadal tvorcu a moderátora spomínanej relácie Henryho Louisa Gatesa Jr., aby vystrihol segment o tom, že jeden z jeho predkov bol otrokár. Dôvodom malo byť, že herec sa za toto zistenie hanbil. Uviedol však, že rozhodnutie o tom, či sa táto informácia dostane do finálnej verzie epizódy, ktorú odvysielali vlani 14. októbra, spravil samotný Gates.

Affleck sa k tejto kauze vyjadril po tom, ako o nej minulý týždeň informoval portál WikiLeaks. Ten zverejnili prepisy e-mailovej komunikácie Gatesa a riaditeľa Sony Pictures Michaela Lyntona, ktorá unikla pri novembrovom útoku na počítačový systém spoločnosti Sony Pictures.

Gates a Lynton v e-mailoch ani raz priamo nespomenuli Affleckovo meno. Človeka, ktorý žiadal, aby vysielacia spoločnosť PBS zamlčala informácie o jeho predkovi, však označovali „megahviezda“ alebo „Batman“, pričom Affleck v tom čase nakrúcal snímku Batman v Superman: Dawn of Justice, ktorú by mali do amerických kín uviesť 25. marca 2016.

Hovorkyňa PBS v súvislosti s prípadom uviedla, že vedenie spoločnosti nevedelo o komunikácii medzi Gatesom, Lyntonom a Affleckom a nezasahovalo do toho, čo Gates a jeho producenti nakoniec do programu zaradili a čo nie. Predstavitelia PBS momentálne celú kauzu prešetrujú.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ben Affleck #otrokársky príbuzný #Finding Your Roots