Joss Whedon si po kritike nového filmu zrušil konto na Twitteri

Americký scenárista, režisér a producent Joss Whedon si krátko po tom, ako sa naňho zniesla vlna kritiky za film Avengers 2: Vek Ultrona (2015), zrušil konto na Twitteri.

06.05.2015 08:55
Joss Whedon Foto: ,
Režisér Joss Whedon na premiére filmu Avengers 2: Vek Ultrona.
debata

Joss Whedon nekonkretizoval dôvod, pre ktorý sa rozhodol ďalej nepoužívať známu sociálnu a mikroblogovaciu sieť. V poslednom príspevku sa iba poďakoval „všetkým ľuďom, ktorí boli láskaví, zábavní a inšpiratívni“.

To, že režiséra k zrušeniu konta viedla kritika zo strany verejnosti, naznačil na Twitteri napríklad stand-up komik Patton Oswalt. Ten všetkých, ktorí sa navážali do Whedona, prirovnal k členom amerického pravicovo-konzervatívneho politického hnutia Tea Party. „Dobrá práca, ľudia,“ ironicky skonštatoval Oswalt.

Viacerým fanúšikom a fanúšičkám komiksov sa na nových Avengeroch nepáči príbeh. Nespokojní sú aj so zobrazením Quicksilvera, ktorého si zahral Aaron Taylor-Johnson, a Čiernej vdovy v podaní Scarlett Johansson.

Sám Whedon sa však nedávno kriticky vyjadril o traileri cudzieho projektu – dobrodružného sci-fi Jurský svet, ktoré uvedú do slovenských kín 11. júna. Video označil za sexistické. Neskôr sa však za svoje slová ospravedlnil.

debata chyba
Viac na túto tému: #kritika #Joss Whedon #Avengers 2: Vek Ultrona