Budú hudbou hollywoodskej budúcnosti umelí herci?

Keď Paul Walker, známy ako Brian O'Conner z kultovej filmovej série Rýchlo a zbesilo, v roku 2013 tragicky zahynul pri natáčaní siedmej časti, tvorcovia filmu sa ocitli v slepej uličke. Vynaliezavosť a technické zdatnosti amerických filmových profesionálov však nepoznajú hranice. Zosnulého herca sa im podarilo oživiť pomocou počítačových trikov a film dokončili bez toho, aby museli priznať, že ide o dablérov.

20.05.2015 15:50
Paul Walker Foto: ,
Zosnulý herec Paul Walker na zábere z filmu Furious 7, ktorý prišiel do kín v apríli tohto roka.
debata

Zaskočili ho bratia Caleb a Cody Walkerovci, ich tváre boli upravené tak dokonale, že divák nepostrehne žiadny trik. Na plátne je po celý čas Paul Walker. Špeciálne efekty sú na najvyššej možnej úrovni, zdá sa, že nič nie je nemožné. Odborníci naznačili, že by mohlo dôjsť k revolúcii. Predpovedajú jej „umelú hereckú inteligenciu“.

Hollywood láka možnosť oživiť mŕtve ikony kinematografie. Vo filme by sa tak mohla znovuobjaviť Marilyn Monroe či Brigitte Bardotová. Hudobný svet sa zas nadchýna myšlienkou, že králi popmusic Elvis Presley alebo Michael Jackson by pomocou trikov mohli opäť ožiť na filmovom plátne v podobe televíznych šou.

„Nemyslím si, že je od Hollywoodu a hudobného priemyslu rozumné chcieť vytvoriť umelého herca, aj keby išlo o digitálneho ducha,“ povedala pre portál BBC filmová kritička Alison Willmore z Buzfeed. Dodáva, že lákadlo vzkriesiť zosnulé hviezdy je silné a filmový priemysel môže v budúcnosti k takémuto kroku dospieť. Ani najdokonalejšie počítačové triky však nenahradia autentické emócie herca z mäsa a kostí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paul Walker #Rýchlo a zbesilo 7 #digitálni herci #filmová budúcnosť