Televízne tipy Pravdy: Frida, Grandhotel Budapešť či Trója

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližšie dni. Vybrala ich pre vás redaktorka Magazínu Pravdy, Jana Kollárová.

21.05.2015 14:10
Salma Hayek Frida Foto:
Herečka Salma Hayek vo filme Frida (2002).
debata

Piatok 22.5.

1984, aMC, 11.15

Pre adaptáciu asi najslávnejšieho antiutopického Orwellovho románu s názvom 1984 sa v tom istom roku, aký stojí v názve knihy, rozhodol režisér Michael Radford. Pod jeho vedením sa John Hurt oblieka do kože Winstona Smitha, ktorý verí, že aj v totalitnej Oceánii sa dá uniknúť pohľadu Veľkého brata a získať stratenú slobodu.

Piatkový televízny program

Sobota 23.5.

Zviazať, mučiť a zabiť!, JOJ, 1.35

Žiada sa vám trochu hororu na sobotňajšie ráno? Pozrite si skutočný príbeh masového vraha Dennisa L. Radera, ktorý takmer tridsať rokov systematicky mučil a zabíjal svoje obete. Sériový vrah dostal prezývku BTK, podľa toho, že svoje obete zväzoval (Bind), mučil (Torture) a zabíjal (Kill). Obyvatelia stredoamerického mestečka Wichity netušia, že vrah sa volá Dennis Rader a žije navonok normálnym životom. Je manžel a otec, pracovník bezpečnostnej služby a predseda chrámového zboru…

Nebezpečná metóda, Film+, 13.50

Psychiater Carl Jung (Michael Fassbender) v Zürichu v roku 1904, inšpirovaný prácou Sigmunda Freuda, podrobí psychoanalýze mladú pacientku, Sabinu (Keira Knightleyová), trpiacu hystériou. Podobne ako Freud odhalí príčiny v rodine – Sabinu bil a ponižoval autoritatívny otec.

Detektívka; Elán, Dvojka, 16.00

Elán je legenda. A značka, ktorá dokáže vypredať v Česku a na Slovensku najväčšie koncertné pódiá. Hudobný profilový program skupiny Elán je z čias, keď to slovenských „rockerov“ ešte bavilo.

Grandhotel Budapešť, HBO, 17.25

Štyri oscarové sošky, päť cien BAFTA za najlepší pôvodný scenár, hudbu, kostýmy, výpravu a make-up. Komédia Wesa Andersona s duchom rakúsko-uhorskej monarchie je príjemným výletom do neďalekej minulosti.

Trója, Nova Cinema, 20.00

Za všetkým hľadaj ženu, aj za trójskou vojnou. Paris (Orlando Bloom), syn trójskeho kráľa Priama, mal rozhodnúť, ktorá z troch bohyní (Athéna, Afrodita, Héra) je najkrajšia. Afrodita mu v túžbe po víťazstve prisľúbila najkrajšiu pozemskú ženu a Paris jej úplatku podľahol. Na oplátku Afrodita pomohla Parisovi s únosom krásnej Heleny, ktorá bola manželkou Menelaa – kráľa Sparty. Okrem Heleny ukradol Menelaovi aj plnú kráľovskú pokladnicu a desaťročná vojna medzi obyvateľmi Tróje a gréckymi vojskami sa mohla začať…

Sobotný televízny program

Nedeľa 24.5.

Smrtiaci mráz, Prima Cool, 16.40

Ak vás májové slnečné lúče napoludnie dostatočne prehriali, ochlaďte sa dávkou ľadovej katastrofy. V kanadskej snímke skúsený klimatológ predpovedá náhlu zmenu magnetických pólov, a tým aj príchod doby ľadovej. Nikto ho však nepočúva. Vo chvíli, keď začne teplota klesať pod bod mrazu a celá Florida zamŕza, začína boj o prežitie.

Frida, Jednotka, 22.00

Životný príbeh Fridy Kahlo, opradený radosťou aj smútkom, láskou aj sklamaniami a fatálnym vzťahom k manželovi Diegovi Riverovi. Trochu šteklivé kino, tak ako bol život výstrednej mexickej maliarky s horúcou južanskou krvou v žilách. K tomu všetkému farebné mexické ulice, vášnivá hudba a búrlivé udalosti polovice dvadsiateho stroočia. V hlavných úlohách Salma Hayek, Alfred Molina a Antonio Banderas.

Nedeľný televízny program

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #víkend #filmy #televízne tipy #nenechajte si ujsť