Televízne tipy Pravdy: Príbeh Diany aj priamy prenos Tour de France

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (2.7. - 9. 7.). Vybrala ich pre vás redaktorka Magazínu Pravdy, Jana Kollárová.

02.07.2015 16:00
Naomi Watts Foto:
Naomi Watts ako Diana.
debata

Piatok 3. 7.

Ja alebo pes, Doma, 18.25
Vstúpte spolu s trénerkou a expertkou na psov Victoriou Stiwellovou do domácností, kde zvieratá robia výtržnosti, mama aportuje a otec lezie do búdy. Victoria prichádza práve včas, aby nastolila poriadok a opravila nabúranú hierarchiu. Pozorovaním, rozhovormi a nakrúcaním skrytou kamerou dokáže odhaliť problém, pomenovať ho, ponúknuť majiteľom riešenie a vrátiť domácich miláčikov tam, kam patria, do ríše zvierat.

Černí baroni, JOJ, 20.30
Aj na pochmúrne stránky našej neďalekej histórie sa dá nazerať s nadhľadom a humorom českých hercov Pavla Landovského či Miroslava Donutila. Čo bolo, bolo, terazky som majorom… Major Terazky vedie svoj šík pétepákov od jednej blamáže k ďalším. Skvelá komédia nakrútená podľa rovnomenného románu Miloslava Švandrlíka.

Sobota 4. 7.

Diana, Cinema, JOJ, 11.45
Lady Dianu, princeznú z Walesu, pozná každý a azda sa nenájde nikto, kto by nevedel, ako pred rokmi vyhasol jej život. Film Diana mapuje posledné dva roky života princeznej. Čas, keď opustila kráľovskú rodinu, a ťažobu Buckinghamského paláca. Roky naplnené novozískanou chuťou do života, charitatívnou prácou a milostným vzťahom.

Cyklistika – Tour de France: 1. etapa – časovka v Utrechte, Dvojka, 14.15
Práve ste si pochutili na sobotňajšom obede, na stole rozvoniava káva a vy rozmýšľate nad tým, aké by to bolo fajn, sadnúť na bicykel a zašliapať si zopár kilometrov v prírode? Ak vaša vôľa stále bojkotuje, nechajte ju na pokoji. Potešte svoje zaspaté športové ambície priamym prenosom z Tour de France a staňte sa jeho virtuálnym kolieskom.

Nedeľa 5. 7.

Severné Kyklady, modrobiela poézia, ČT 2, 17.50
Dovolenka je ešte ďaleko a modrý pondelok hrozí už zajtra? Ponorte sa do krásnych tyrkysových hlbín kykladských ostrovov Egejského mora a nazrite do niektorého z gréckych bielych kostolíkov.

Pompeje, Viasat History, 19.55
Skamenení ľudia neexistujú len v rozprávkach, ale aj v skutočnosti. Ako a prečo zomreli desiatky ľudí v Pompejach a blízkom Herkulaneu? Desiatky rokov sa hovorilo, že obete sa udusili pod popolom a sopečnou lávou. Dokumentárne spracovanie udalostí okolo najväčšieho známeho výbuchu sopky Vezuv prináša nový pohľad na udalosť. Skúma príčiny smrti a sopečný fenomén zvaný pyroklastický šok. V snahe rekonštruovať dve obete – anonymného muža z Pompejí a Bella Donnu z Herkulanea, využíva najmodernejšie zobrazovacie techniky

Leviatan, Cinemax, 21.35
Súčasné ruské filmy sú pomalé a dlhé, ale nie je v nich ani minúta navyše. Učebnicovo presne rozprávajú príbeh hlavných aj vedľajších postáv. Kolja žije v ruskom prístavnom mestečku, kde vlastní autoservis. Skorumpovaný starosta sa ho rozhodne pripraviť o všetko, čo má – slušný príjem, dom aj pozemok. Najskôr sa snaží Kolju podplatiť, ale keď nepochodí, použije iné zbrane. Tragédia jednej ruskej rodiny odhaľuje stav súčasnej, nielen ruskej spoločnosti a cirkvi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízne tipy