Zomrel producent filmu Karate Kid Jerry Weintraub

Hollywoodsky filmový producent a manažér Jerry Weintraub, ktorý produkoval napríklad film Karate Kid (1984), zomrel v pondelok vo veku 77 rokov. Vo vyhlásení pre médiá to oznámila jeho hovorkyňa Michelle Bega. Weintraub zomrel na zástavu srdca vo svojom dome v Santa Barbare.

07.07.2015 08:54
Producent Jerry Weintraub s hercom Mattom Damonom. Foto: ,
Producent Jerry Weintraub s hercom Mattom Damonom.
debata

Bývalý americký prezident George H.W. Bush vo vyhlásení na Twitteri uviedol, že on i jeho manželka Barbara smútia nad stratou „blízkeho a nádherne neskrotného“ priateľa, ktorý bol „americký originál“ zo starej školy. Napísala tlačová agentúra DPA.

Jerome Charles Weintraub v roku 2010 v interview pre televíziu CNN povedal, že svoju kariéru začal v 50. rokoch v New Yorku ako agent vyhľadávajúci talenty pre žonglérov a akrobatov. Neskôr zarobil milióny ako producent rockových koncertov napríklad pre Led Zeppelin, Beach Boys, Franka Sinatru a Elvisa Presleyho.

S filmovou produkciou začal v 70. rokoch, keď sa stretol s režisérom Robertom Altmanom. K jeho hitom patria filmy Nashville (1975), Karate Kid (1984) a z novších napríklad Dannyho jedenástka (2001). Najnovšie produkoval dokumentárny televízny seriál o klimatických zmenách Years of Living Dangerously (2014), ktorý získal televíznu cenu Primetime Emmy.

Bol pôsobivou osobnosťou známou svojím sklonom k bizarným príbehom, ktoré mal tak rád. „Pre tých, kto ho nepoznali… milovali by ste ho,“ povedal médiám George Clooney. Dodal, že „v nadchádzajúcich dňoch sa mu bude vzdávať hold. Budeme sa smiať z jeho veľkých príbehov a tlieskať jeho úspechom. A v nasledujúcich rokoch sa budú jeho príbehy a úspechy s vekom zlepšovať, presne ako by to bol Jerry chcel“.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #Jerry Weintraub #filmový producent #Karate Kid #Dannyho jedenástka