Televízne tipy Pravdy: Trainspotting aj Jurský park

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (30.7.-6.8.). Vybrala ich pre vás redaktorka Pravda magazínu, Katarína Sedláková.

30.07.2015 16:00
Trainspotting Foto:
Trainspotting, sobota (1.8), ČT2, 21.35
debata

Štvrtok 30. 7.

Madisonské mosty, Nova Cinema, 14.45
Romantická dráma, kde si Clint Eastwood nielen zahral, ale ju aj režíroval, má dva typy hodnotení: jedných dojíma k slzám a považujú ju za nádherný film, drsné typy však hovoria, že je rozťahaný a nudný. Kto má rád Meryl Streepovú, zrejme neoľutuje.

Houdini (2), HBO, 14.45
Kúzelníci ma síce nikdy extra nezaujímali, zato mám slabosť pre Adriena Brodyho. V tomto filme bol skvelý. Diváka príbeh chytí od prvej minúty. Bola som prekvapená, aký zaujímavý život Houdini z východnej Európy mal.

Pomník Michaelovi Jacksonovi, Cinemax, 18.25
Tu ma upútal už názov a aj námet tejto srbskej čiernej komédie znie sľubne: holič zo zapadnutého srbského mestečka príde s nápadom vztýčiť na mieste bývalého komunistického pomníka sochu Michaela Jacksona, ktorá by pritiahla turistov. Handrkovanie o pomník vraj stojí za to – rozbehne sa vo chvíli, keď hrdinovia sfalšujú list od Michaela Jacksona, aby to vyzeralo, že príde do Srbska na slávnostné odhalenie…

Piatok 31. 7.

Storočný starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol, HBO, 18.05
Ak patríte k priaznivcom rovnomenného bestselleru Jonasa Jonassona, tak vás na švédsky film asi netreba špeciálne lákať. Ocenia ho aj tí, čo knihu nečítali. Jeden z divákov o filme napísal: „Luxus luxusov, kam sa na tento film hrabú hodinky od Cartiera. Keď dedko spomína na svoj život, človek občas vidí Cimrmana, ale bez českej poetiky, alebo Forresta Gumpa, ale bez amerického gýča, zato s poriadnou porciou severského humoru, čo je kombinácia humoru čierneho, ironického a inteligentného…“ Len v skratke: starček sa zapletie s KGB aj CIA, stretne sa s Einsteinom, Stalinom, Churchillom, Mao Ce-tungom aj Kim Ir-senom.

Nevinná, JOJ Cinema, 20.15
Vraj špičková francúzska kriminálka s výborným námetom: Lisa je novinárka, jej manžel profesor literatúry. Ich harmonický rodinný život sa znenazdania končí, keď do ich bytu vtrhne polícia a Lisu zatkne. Obžalujú ju z vraždy jej nadriadenej a odsúdia na niekoľkoročný trest. V hlavnej role Diane Krugerová.

Sobota 1. 8.

Príbehy slávnych: František Filipovský, ČT1, 16.40
Podtitul tohto dielu znie Veľký majster malých rolí. Na všestranného herca a predstaviteľa nezabudnuteľných figúrok od študentov po roztomilých starčekov bude spomínať dcéra Pavlína, vnučky a kolegovia.

Trainspotting, ČT2, 21.35
Od vzniku tejto úžasnej anglickej komédie uplynulo už skoro 20 rokov! Režisér Danny Boyle, scenárista John Hodge a producent Andrew MacDonald s ním celosvetovo zabodovali ešte viac ako so svojím predchádzajúcim filmom Plytký hrob. Ktosi Trainspotting charakterizoval stručne, no výstižne: „Skvele vybraná muzika a úžasný Ewan McGregor v jednom z najlepších filmov o drogách. Filmár môže ukázať i to, že drogy sú nádherné, a aj tak vznikne snímka, ktorá od drog každého odradí.“

Láska na karí, JOJ Cinema, 22.25
A toto je film z celkom iného súdka, no pre milovníkov dobrého jedla povinnosť. Helen Mirrenová v ňom hrá majiteľku michelinskej reštaurácie, ktorá najskôr neznáša mladého indického šéfkuchára a nakoniec… pozrite sa sami.

Nedeľa 2. 8.

Jurský park, Nova, 16.55
Videli ste ho v roku 1993? A ako na vás pôsobí prelomový trikový film Stevena Spielberga dnes? Podľa mňa sa stále dá pozerať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ponuka #televízne tipy