Rytmusov sen pritiahol desaťtisíce

Dokumentárny film Rytmus sídliskový sen prilákal počas otváracieho víkendu do kín 43 189 divákov. Stal sa tak snímkou s druhým najúspešnejším otváracím víkendom v histórii samostatného Slovenska, pokiaľ ide o domácu tvorbu.

24.08.2015 18:06
Patrik Rytmus Vrbovský, režisér, autor námetu a... Foto: ,
Zľava: Raper Patrik Rytmus Vrbovský, režisér, autor námetu a scénára Miro Drobný a strihač a pomocný režisér Michal ´Romeo´ Dvořák po slávnostnej premiére nového slovenského filmu RYTMUS sídliskový sen.
debata (11)

„Multikiná museli na poslednú chvíľu pre nadmerný záujem pridávať predstavenia, a to najmä v Bratislave, Košiciach a Trenčíne. Dokonca ani Rómovia si nenechali film ujsť a prekvapili mestá, kde návštevnosť v kinách býva obvykle veľmi nízka, ako napríklad Spišská Nová Ves či Rimavská Sobota,“ uvádza distribučná spoločnosť.

Na premiére nechýbala ani speváčka a Rytmusova...
Zľava: Raper Patrik Rytmus Vrbovský, režisér,...
+3Raper Patrik Rytmus Vrbovský po slávnostnej...

Film Rytmus sídliskový sen nakrútil režisér Miro Drobný. Vznikal 8 rokov a približuje život rapera Patrika „Rytmusa“ Vrbovského. "Zaujímala ma univerzálnosť príbehu. Veľa rodín má podobné osudy: dvaja otcovia, jeden vlastný, jeden nevlastný, súrodenci, ktorým tiež človek dáva rôzne prívlastky, lebo nikto nie je pravý… Ja som to prežíval vo svojej rodine, Patrik vo svojej. Obaja sme narodení v znamení Kozorožca, takže otváraním jeho príbehu som možno otváral aj príbeh seba samého a nakrúcanie bolo možno aj psychologickou sebaočistou,“ povedal režisér Miro Drobný.

Slovenským filmom s historicky najlepším otváracím víkendom je snímka 38 – dokument o hokejistovi Paľovi Demitrovi. Tú si vlani v septembri počas prvého víkendu pozrelo 49 314 návštevníkov kín. Na treťom mieste v rebríčku je veľkofilm Juraja Jakubiska Bathory, ktorý si za úvodný víkend pozrelo 35 925 divákov. Nasleduje Jánošík (2009) režisérky Agnieszky Hollandovej s 31 107 divákmi.

Rebríček najlepších otváracích víkendov, v ktorom figurujú aj zahraničné filmy, vedie Twilight sága: Úsvit – 2. časť s 94 197 divákmi. Snímka 38 skončila v tomto rebríčku na šiestom mieste, Rytmus sídliskový sen je desiaty. Z tejto pozície vytlačil animák Shrek: Zvonec a koniec, ktorý cez otvárací víkend videlo 42 062 ľudí.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #návštevnosť #Rytmus #otvárací víkend #Rytmus - sídliskový sen