Evu Novú s Emíliou Vášáryovou uvedú v premiére v Toronte

Film Eva Nová režiséra Marka Škopa, v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou, uvedú vo svetovej premiére na prestížnom festivale v Toronte.

25.08.2015 17:04
Hlavnú úlohu vo filme Eva Nová stvárnila Emília... Foto:
Hlavnú úlohu vo filme Eva Nová stvárnila Emília Vášáryová.
debata

Snímku uvedú v sekcii Discovery – Objavy. Jej podtitul ju charakterizuje ako sekciu s dielami tvorcov, ktorých sa oplatí sledovať a sú budúcnosťou svetovej kinematografie. Torontský festival, ktorý sa bude konať od 10. do 20. septembra, patrí spolu s Benátkami, Cannes, Berlínom či Sundance k najdôležitejším podujatiam svojho druhu.

„Eva by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac – svojho syna. Eva je vyliečená alkoholička, ale pred rokmi bola známou herečkou,“ uvádza synopsa filmu, ktorý je pre dokumentaristu Marka Škopa jeho celovečerným hraným debutom.

"Eva urobila v živote chybu. Opustila svoje dieťa, keď bola mladá. Teraz má 62 rokov a rada by so svojim synom opäť nadviazala vzťah. Žije v nádeji, že môže ešte niečo urobiť. Otázka je, či si zaslúži ešte jednu šancu. Otázka je, či nie je neskoro… Zaujíma ma príbeh človeka, ktorý sa ocitne na úplnom dne a rozhodne sa pokúsiť ešte raz vystúpiť nad hladinu. Príbeh človeka, ktorý si je vedomý toho, čo v živote pokazil, ale je odhodlaný ešte raz zabojovať,“ povedal o filme Škop.

Do programu festivalu v Toronte sa dostal aj film Ivana Ostrochovského Koza, ktorý je príbehom bývalého olympijského boxera.

debata chyba
Viac na túto tému: #Emília Vášáryová #Eva Nová #MFF Toronto #Marko Škop #svetová premiéra