Ďakujeme za roky strachu, hviezdy reagujú na úmrtie majstra hororu

Uznávaný režisér Wes Craven skonal v nedeľu 30. augusta.

31.08.2015 11:11
Wes Craven Foto: ,
Wes Craven na archívnej snímke z roku 2008.
debata

Vo veku 76 rokov zomrel v nedeľu americký režisér, scenárista, producent a herec Wes Craven. Na úmrtie „majstra hororu“ už reagovalo viacero osobností.

„Svet dnes stratil úžasného človeka, môjho priateľa a mentora Wesa Cravena. Srdcom som s jeho rodinou,“ uviedla herečka Courteney Cox, ktorá s režisérom spolupracovala na sérii Vreskot (1996, 1997, 2000, 2011).

„Plačem, opustil nás velikán. Ďakujem, že si bol ten najláskavejší, najmilší človek a jeden z najinteligen­tnejších ľudí, ktorých som stretla,“ napísala v sérii tweetov herečka a speváčka Rose McGowan, ktorá sa objavila napríklad v snímke Vreskot (1996).

„Vždy som mal ten najhlbší rešpekt pred Wesom Cravenom a jeho schopnosťou vziať fanúšikov na úžasnú jazdu,“ uviedol nemecký režisér, scenárista a producent Roland Emmerich.

„Odpočívaj v pokoji Wes Craven. Bol si jedinečný. Ďakujem za všetky tie roky strachu a zábavy,“ vyjadril sa režisér a herec Paul Feig.

„Mala som obrovskú česť pracovať s Wesom Cravenom, jednou z najláskavejších duší, ktorá sa postarala úžasné hrôzostrašné filmy,“ uviedla Sarah Michelle Gellar, ktorá si zahrala napríklad v snímke Vreskot 2 (1997).

„Táto správa ma zničila. Wes bol skvelý kamarát, výborný režisér a dobrý človek. Je to obrovská strata. Môj kamarát Wes nás opustil príliš skoro. Bol skutočným režisérom zo ‚starej školy‘,“ napísal v sérii tweetov filmár John Carpenter.

„Nemôžem uveriť tejto novinke. Som veľmi smutný, pretože odišiel Wes Craven. Úprimnú sústrasť. Bol pre mňa jednou z najväčších inšpirácií,“ prezradil filmár James Wan.

„Som veľmi smutný, pretože odišiel talentovaný kamarát Wes Craven, ktorý ešte pred Jamesom Wanom znovuobjavil hororový žáner,“ vyhlásil herec a scenárista Cary Elwes.

„Odpočívaj v pokoji Wes Craven, priniesol si mi veľa napätia a nočných môr,“ vyjadril sa hudobník Gerard Way, známy najmä z už nefungujúcej kapely My Chemical Romance.

„Prvý horor, ktorý som videl, bola Nočná mora v Elm Street. Videl som Freddyho tvár v noci v mojej izbe ešte niekoľko mesiacov. Ďakujem ti, Wes Craven,“ napísal komik Kumail Nanjiani.

„Správa o Wesovi ma veľmi zarmútila. Úžasný človek na pľaci aj mimo neho a dlhujem mu veľmi veľa. Mnohým bude naozaj veľmi chýbať,“ uviedol herec Skeet Ulrich, ktorý sa objavil v snímke Vreskot.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #reakcie #Wes Craven