Diane Kruger: Ak sa herečka ozve, je zrazu náročná

Jedným z dvoch filmov, s ktorými sa Diane Kruger predstavila na 40. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Toronte, bola dráma Sky. Snímka sleduje príbeh ženy, ktorej život sa zásadne zmení na základe spontánneho rozhodnutia.

24.09.2015 09:05
Diane Kruger a Norman Reedus, Walking Dead,... Foto:
Diane Kruger a Norman Reedus, známy napríklad zo seriálu Walking Dead, predstavili v Toronte svoj spoločný film Skye.
debata

Dráma Sky, ktorú nakrútial francúzska režisérka Fabienne Berthaud, mala na festivale v Toronte svetovú premiéru. Zachytáva lyrický príbeh mladej ženy (Kruger), ktorá sa cíti v manželstve nedocenená. Počas hádky s manželom na spoločnej dovolenkovej ceste naprieč Kaliforniou a Nevadou sa v nej niečo zlomí a sama sa vyberie na road trip svojho života.

V Las Vegas stretáva kovboja (Norman Reedus), ktorý zmení jej život od základov. Hlavnou témou príbehu nie je ani tak puto lásky medzi dvoma ľuďmi, ako to, čo sa stane, keď nečakané a spontánne rozhodnutie zmení váš život k lepšiemu. V nízkonákladovej snímke si zahrali aj Lena Dunham a Joshua Jackson.

Diane Kruger a režisérka filmu sú najlepšie kamarátky, ktoré spoločne začínali filmovú kariéru. Film Sky bol príležitosťou a zároveň zámienkou na opätovnú spoluprácu. "S Fabienne sa poznám viac ako 20 rokov, dala mi moju prvú prácu po skončení dramatickej školy. Sme ako rodina. Verím jej aj so zavretými očami a naopak,” porozprávala herečka o svojom blízkom vzťahu k režisérke filmu.

Na príbehu a hlavnej postave Romy začali spolu pracovať už pred štyrmi rokmi. "Prečítala som asi desať rôznych scenárov, kým sme dospeli k tomu finálnemu. Ide o pomerne jednoduchý príbeh zachytávajúci ľudské emócie vyplývajúce z nečakaných životných zvratov,” priblížila film Kruger. Život každého z nás je o rozhodnutiach, nad niektorými nemáme kontrolu, nad inými áno. Na otázku, čo by si diváci mali z filmu odniesť domov, Kruger pohotovo odpovedala: "Film je o nádeji, o sebaspoznávaní, o uchopení života do vlastných rúk. Jedno spontánne rozhodnutie môže nečakane zmeniť váš život a otvoriť vám nové obzory.”

Vďaka tomu, že za spomínanou snímkou stoja z veľkej časti ženy, sa naskytla otázka možností a šancí žien v Hollywoode. "Je to naozaj hrozné. Ženy sú platené menej ako muži, a keď sa nebodaj ozvú, okamžite je im pridelená nálepka divy alebo náročnej herečky. A potom, že musíme mať podujatia ako Ženy v Hollywoode. Hoci je dnes už množstvo skvelých ženských úloh, najmä v televízii, nemyslím si, že úplná rovnosť pohlaví v prostredí filmového priemyslu existuje. Veľmi dúfam, že sa to raz zmení,“ povzdychla si na záver Diane Kruger.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Diane Kruger #Sky #MFF Toronto #Fabienne Berthaud