Televízne tipy Pravdy: Komédia Líbáš jako Bůh aj dráma Tri sezóny v pekle

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov na najbližších sedem dní (1.10. - 8. 10.). Vybrala ich pre vás Katarína Sedláková, redaktorka Pravda magazínu.

01.10.2015 12:00
Líbáš jako Bůh Foto:
Komédia Líbáš jako Bůh režisérky Marie Poledňákovej.
debata

Štvrtok 1. 10.

Päť neviest, FilmBox, 21.00
Romantická ruská dobrodružná komédia? To tu už dlho nebolo. Táto je z roku 2011 a má pozoruhodný námet. Je máj 1945, vojna sa skončila, ale vojaci musia ostať v službe. Vadik Dobromislov sa nevie dočkať, až sa ožení s Nasťou, s ktorou si píše. Keď je jeho kamarát Leša odvelený z Berlína domov, požiada ho o láskavosť – aby si vzal doklady, jeho menom sa oženil s Nasťou a priviezol ju do Berlína ako jeho zákonnú manželku. Kamarát súhlasí, ale plán sa nepodarí utajiť. Každý sa chce ženiť a Leša odlieta s dokladmi štyroch kamarátov. Vždy sa musí vydávať za jedného z nich a oženiť sa v Nastinej dedine. A všetko musí stihnúť za jediný deň. Tak to bude iste dobrodružné…

Jan Hus, ČT2, 22.00
Po všetkých moderných pokusoch prichádza Hus v starom známom poňatí režiséra Vávru z roku 1954. Kto chce, môže porovnávať s novým českým dielom, kde Husa stvárnil Matěj Hádek. Tento rok totiž uplynulo 600 rokov od Husovho upálenia v Kostnici.

Piatok 2. 10.

Líbáš jako Bůh, Prima family, 20.15

Režisérka Marie Poledňáková tvrdí, že v scenári k tomuto filmu sa odtlačili jej zážitky, príbehy priateľov, kamarátov i detí a dokonca aj situácie, ktorých tvorcom je jej vnúčik. Možno preto sa tento film viac páči starším generáciám. Ale Kamila Magálová je v roli profesorky francúzštiny, ktorá sa zamiluje do záchranára Oldřicha Kaisera, dobrá. Podobne ako Eva Holubová, ktorá hrá žiarlivú záchranárovu manželku.

Sobota 3. 10.

Škola základ života, ČT1, 15.05 Film Martina Friča o študentoch z roku 1938. Návrat do praveku? Naopak, vraj je až neskutočne aktuálny. V hlavnej roli budú septimáni gymnázia a ich provokatívny školský časopis. Hrajú tam známe mená ako Ladislav Pešek, František Filipovský, Theodor Pištěk či Jaroslav Marvan…

Zázraky prírody, ČT1, 20.00
Maroš Kramár mi nedávno pri rozhovore prezradil, že moderovanie je preňho oveľa ťažšie ako herectvo. V zábavnej šou Zázraky prírody nikdy nevie repliky partnerov v rozhovore vopred, ako je zvyknutý zo seriálov. Navyše naňho čakajú vždy nejaké adrenalínové úlohy, pričom on je antišportovec a skôr kaviarenský typ. A ešte si musí dávať pozor, či v češtine nerobí nejakú chybu. A potom ho kdesi skritizujú, že je odrodilec a čechofil. Nie, na Slovensku mu záleží a ešte vie aj dobre po česky.

Tri sezóny v pekle, Dvojka, 20.10

Tento film zasa kritizovali za nepresnosti. Herec Kryštof Hádek, ktorý stvárnil hlavného predstaviteľa, tiež musel objasňovať, že film je životom Egona Bondyho len inšpirovaný. Až nakoniec Kryštof práve za tento film získal Českého leva.

Moja mama varí lepšie ako tvoja – Špeciál, JOJ, 21.20
Kulinárska šou pre rodičov s deťmi, z ktorej som videla zatiaľ len pár minút. Aj za ten krátky čas ma pobavilo, ako šéfkuchár Martin Korbelič po jednom hlte neomylne zacítil v jedle súťažiaceho dievčatka glutaman. Ďalší súťažiaci zasa v jedle použil kečup. Len pre úprimné zdesenie, ktoré sa mihlo na profíkovej tvári, by som si reláciu pozrela znova. Každá kulinárska osveta dobrá.

Nedeľa 4. 10.

Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o sexe, ale báli ste sa opýtať, Dvojka, 22.25
Filmy Woodyho Allena milujem. Tento (vznikol v roku 1972) vraj v USA najskôr ani nechceli zaradiť do distribúcie. Môže byť lepšia reklama?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #TV tipy