Filmové premiéry: Očakávaný Marťan aj paródia Wilsonov

V slovenských kinách sa od štvrtka 1. októbra premieta Marťan aj filmová paródia Wilsonov natočená na motívy poviedky Michala Hvoreckého.

01.10.2015 16:00
Marťan Foto:
Film Marťan, v hlavnej úlohe s Mattom Damonom, príde do slovenských kín vo štvrtok.
debata

Marťan

Astronaut Mark Watney (Matt Damon) počas misie na Mars málom zahynul v prašnej búrke. Zvyšok jeho posádky planétu opustil v domnení, že je mŕtvy. Ale Watney prežil a ocitne sa tak omylom sám na nepriateľskej planéte. Má k dispozícii len chudobné zásoby a tak musí využiť všetok dôvtip, invenciu a technické znalosti, aby nielen prežil, ale tiež našiel spôsob, ako vyslať signál na Zem, že je nažive. V okamihu, keď sa mu to podarí, začne milióny kilometrov ďaleko od neho NASA a medzinárodný tím vedcov neúnavne pracovať, aby dostali tohto „Marťana“ domov. Zatiaľ čo členovia jeho posádky súbežne preukazujú svoju odvahu na takmer nemožnej záchrannej misii.

Wilsonov

Príbeh filmu sa odohráva v roku 1919 v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na starú Bratislavu, kde začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojiť svoje mesto k Spojeným štátom americkým a premenovať ho na Wilsonov. Všetko ide ako po masle, až na jeden nepríjemný problém! V starej židovskej štvrti vyčíňa tajomný vrah. Miestny policajný zbor je v koncoch, a preto prichádza špeciálna posila spoza oceánu. Príslušník americkej FBI Aaron Food (Jiří Macháček), špecialista na drogy, mafie, komunistov, socialistov a inú zberbu, vyriešil už 513 vrážd a teraz pomôže aj Wilsonovu. Za svojho pomocníka si vyberie mladého policajného čakateľa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhujúca honba po šialenom vrahovi sa môže začať.

Hotel Transylvánia 2

Zdá sa, že Hotelu Transylvánia sa začína dariť. Dracula konečne ustúpil zo svojich striktných zásad ubytovať v hoteli len príšery a ten sa preto otvára aj ľudským návštevníkom. Za zatvorenými dverami krypty ale Draculu zožierajú pochybnosti o tom, či sa jeho napoly ľudský a napoly upírí vnuk Dennis vôbec niekedy stane upírom. Keď teda Mavis v spoločnosti Johnnyho vyrazia na návštevu ľudskej časti príbuzenstva – na ktorej ich napokon tiež čaká nejedno prekvapenie – požiada „Dedo“ Drac o pomoc svojich priateľov Franka, Murrayho, Waynea a Griffina a spoločne Dennisovi nachystajú „kurz pre strašidlá“. Nemajú ale najmenšie tušenie, že sa k návšteve svojej rodiny v hoteli chystá tiež Dracov namrzený a veľmi, veľmi, veľmi staromódny otec Vlad.

Fénix

Vizuálne podmanivý triler z povojnového Berlína. Bývalá úspešná speváčka Nelly sa v júni 1945 vracia z koncentračného tábora so znetvorenou tvárou. Po plastickej operácii sa navzdory varovaniam svojej kamarátky Lene, zamestnankyne Židovskej agentúry, vydáva hľadať svoju životnú lásku, manžela Johnnyho, ktorý ju odmietol opustiť a dlho ju chránil pred nacistickým prenasledovaním. Johnny neverí, že je to ona, a Nelly sa ako femme fatale postupne stáva svojou vlastnou dvojníčkou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #filmové premiéry