Silvester s televíziou bude v znamení špeciálov

Pred dvomi rokmi sme si mohli na diaľku pripiť novoročným šampanským s Karlom Gottom a zabávali nás hviezdy slovenského a českého šoubiznisu. Na tradíciu silvestrovských programov, ktoré zažili najväčšiu slávu v sedemdesiatych rokoch, vtedy nadviazala RTVS v spolupráci s Českou televíziou. Ich Kúzelný Silvester dosiahol počas večera najvyššiu sledovanosť a ukázalo sa, že diváci majú o obdobný formát stále záujem.

31.12.2015 07:05
Milujem Slovensko, Adela Banášová, Oto Weiter,... Foto:
Silvester na Jednotke prinesie obľúbenú šou Milujem Slovensko.
debata (5)

Veľkolepé silvestrovské šou sa však z televíznej produkcie vytratili, náhradou za ne sú špeciálne silvestrovské vydania najsledovanejších relácií a seriálov. Diváci tak trávia sviatočný večer s obľúbenými moderátormi či seriálovými hrdinami a inak to nebude ani tento rok.

Známe relácie v silvestrovskom šate

Jednotka sa rozhodla zopakovať minuloročnú dramaturgiu. O 20.05 h sa rozbehne momentálne najúspešnejšia súťažno-zábavná relácia televízie Milujem Slovensko, so súperiacimi tímami Adely Banášovej a Dana Dangla. O Slovensku sa dozvieme viac aj vďaka Kristíne Farkašovej, Milanovi Ondríkovi či Karin Haydu. Prekvapením večera bude hviezda slovenskej hudobnej scény.

Humoristická talkshow Nikto nie je dokonalý sa počas minuloročného silvestrovského špeciálu lúčila s moderátormi Elenou Vacvalovou a Oliverom Andrásym. Vystriedali ich „Junior“ a Marcel Forgáč. Od 22. h sa pri nich ohrejú hostia Igor Timko s kapelou No Name, herečka Anka Šišková, Petr Jablonský, Sajfa a Ibrahim Majga. Tešiť sa môžete na rekapituláciu najvtipnejších odpovedí, spomedzi ktorých vyberú hostia Najväčšiu haluz roka 2015. Krátko po polnoci príde na rad galakoncert V slepých uličkách venovaný oslave sedemdesiatych narodenín Kamila Peteraja.

Na televízii JOJ sa bude o 20.35 h súťažiť v silvestrovskom špeciáli relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja. Český herec Jakub Prachař pripraví rezeň so šalátom podľa inštrukcií herečky Diany Mórovej. Ich súpermi budú Agáta Hanychová a hudobný producent Jaro Slávik. Modelka pripraví silvestrovské jedlo pod mužským velením.

Marcel Forgáč, Marián Čekovský, Peter Nagy a moderátor Michal Hudák sa o 22.15 h pustia do pátrania po "vysnívanom povolaní“ v zábavnej šou Inkognito. Zapoja sa aj ostrieľaní hádači Zdena Studenková, Zuzana Šebová, Jozef Vajda a tajomný hosť.

Markíza ponúkne o 20.30 h zábavnú skeč šou Kredenc. Komické výstupy si pripravili Petra Polnišová, Zuzana Šebová, Michal Kubovčík a Svätopluk Malachovský. O 21.30 h zhrnie moderátorka Adela Banášová v relácii Chart Show najväčšie tanečné hity.

Silvestra oslávia aj hrdinovia denných seriálov. Susedia privítajú nový rok na Markíze už o 14.10 h a po polnoci sa ohňostroj zopakuje v seriáloch televízie JOJ Profesionáli a Kutyil, s. r. o.

Papučová filmová noc

Silvestra môžete osláviť aj s kultovými filmovými klasikami, postará sa o to program Dvojky. O 19.50 h bude Marilyn Monroe zvádzať Tonyho Curtisa v komédii Billyho Wildera Niekto to rád horúce a o 21.50 h sa môžete vybrať na fantazijnú výpravu s filmom Dobrodružstvá baróna Prášila. Nakrútil ho režisér kultových snímok Strach a hnus v Las Vegas či Imaginárium Dr. Parnassa, filmový kúzelník Terry Gilliam. Vystrieda ho Barón Prášil v réžii Karola Zemana z roku 1961. Ikonickým hercom Milošovi Kopeckému a Janovi Werichovi tu robí spoločnosť kráska Jana Brejchová.

Povinná novoročná jazda

Nový rok bez ruskej rozprávkovej klasiky Mrázik si mnohí nedokážu ani predstaviť. Na Markíze vďaka nemu prituhne 1.¤januára o 17.15 h. Televízna premiéra českej komédie režiséra Milana Cieslara (Colette) Život je život o rodinných a ľúbostných trampotách bude o 20. 30 h.

Na Nový rok o 20.25 h bude mať televíznu premiéru na Jednotke film Juraja Nvotu Rukojemník, podľa scenára Petra Pišťanka. „Väzneného“ vnuka Milana Lasicu a Libuše Šafránkovej si zahral talentovaný Richard Labuda. O 22.05 h bude pokračovať program českou drámou filmárky Alice Nellis Anjeli z roku 2014. Anjelskými krídlami zamávajú Marián Labuda, Vojtěch Dyk či Eliška Křenková.

Dvojka o 20.15 h odvysiela najnovší dokument Pavla Barabáša Suri a na ČT1 uvedú o 20. h úspešný koprodukčný film Fair Play. Ak chce šprintérka Anna vycestovať na olympiádu a prekročiť železnú oponu, musí čeliť nekorektným „štandardom“, ktoré boli v osemdesiatych rokoch bežnou súčasťou športu. Ako Anna sa predstaví herečka Judit Bárdos a jej nekompromisného trénera si zahral Roman Luknár.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Silvester #televízny program #inkognito #Jakub Prachař #Moja mama varí lepšie ako tvoja #papučová kultúra #Nikto nie je dokonalý