Televízne tipy Pravdy: Komédia Veľká svadba aj drsný seriál o baletkách

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 4.2 do 11.2. Vybrala ich pre vás Katarína Sedláková, redaktorka Pravda magazínu.

04.02.2016 09:00
Robert De Niro Foto:
Robert De Niro v komédii Veľká svadba.
debata (1)

Štvrtok 4. 2.

Labutia pieseň, HBO, 20.00
Niečo pre romantikov a milovníkov vtáctva. Americká komediálna dráma o vdovcovi, ktorému sa na farme usadia vzácne labute. Jack a jeho deti zápasia nielen s majestátnymi vtákmi, ale aj s urputnou ornitologičkou, ktorá ich príde študovať. Ctižiadostivú ženu totiž labutia rodina zaujíma oveľa viac ako tá Jackova. Ale vo vzduchu vraj má byť láska…

Amerika, HBO, 21.40
Tentoraz nejde o drámu Vladimíra Michálka na motívy Kafku, ale o nový 67-minútový dokument režiséra Jana Foukala. Témou sú trampi a slovo Amerika má byť synonymom slobody. Uvidíme Čechokanaďanku Báru a muzikanta Honzu, ktorí sa vydávajú na spoločné potulky českou krajinou – cez lesy, lúky, spiac pod jasnou nočnou oblohou. Vraj imaginárna Amerika je tu aj dnes a pre každého, kto sa do krajiny slobody nebojí vstúpiť. Akýsi divák však podotkol čosi o falošnom sentimente.

Piatok 5. 2.

Klopanie na nebeskú bránu, ČT2, 21.50
Keď som tento nemecký film z roku 1997 videla prvýkrát, zamilovala som sa doň. Til Schweiger tu hrá umierajúceho pacienta, ktorý si chce pred smrťou ešte splniť pár snov. Nebojte sa, veľa sa nasmejete. Stojí to za to.

Sobota 6. 2.

Veľká svadba, Markíza, 16.40

Nič intelektuálne, ale ak sa chcete v sobotu podvečer zľahka pobaviť, pozrite si romantickú komédiu s Robertom De Nirom, Katherine Heiglovou, Diane Keatonovu, Amandou Seyfriedovou a Susan Sarandonovou. Rodinné prepletence a svadobná nervozita!

Bílá nemoc, Dvojka, 20.10
Karel Čapek je môj obľúbený spisovateľ a tento starý film z roku 1937 má výborné kritiky. Vraj depresívna atmosféra a vynikajúca kamera pripomínajúca Občana Kanea spolu s triezvym herectvom a réžiou Huga Haasa robia z tohto filmu výnimočný zážitok. A je to aj najvýznamnejší český protivojnový film. Apropo, Čapek sa s Haasom priatelil a rolu doktora Galéna mu napísal na telo.

Nedeľa 7. 2.

Asterix: Sídlo bohov, HBO, 20.00
Po mnohých kritizovaných Asterixoch je vraj tento diel z roku 2014 návratom k obľúbenej klasike. Július Cézar si dá postaviť hneď vedľa galskej dediny luxusné sídlo určené Rimanom, ktoré nesie honosný názov Sídlo bohov. Odolajú Galovia túžbe po zisku a rímskom pohodlí? Hádam sa z ich dediny nestane len turistická atrakcia? Určite si to pozriem.

Utorok 9. 2.

Pot a slzy, HBO, 20.00
Ďalší seriál, čo si ma na HBO získal. Je o baletkách, hrajú v ňom skutočné baletky – hlavnú hrdinku Claire stvárňuje Sarah Hay, ktorá má skúsenosti z drážďanskej Semperoper, a zdá sa mi to lepšie ako obdivovaná Čierna labuť s Natalie Portman. Pot a slzy sú drsný seriál, ktorý skúma nekompromisný svet baletu. Zaujal dokonca aj môjho manžela, ktorý po strašidelnej scéne, kde sa chce sponzor vyspať s baletkou, podotkol: Aha, konečne chápem, prečo je niekto mecenášom baletu… A dej je vraj realistickejší, ako by si diváci mysleli. Prehnané ambície, žiarlivosť, anorexia, intrigy. Bŕŕ, ale odtrhnete sa len ťažko.

Dom podozrivých, Jednotka, 21.35
Zaujímavý štvordielny britský detektívny seriál. V origináli sa volá What Remains čiže Čo zostane. A presne o to ide – čo po sebe zanecháme, keď zomrieme? Bude za nami niekto trúchliť? Ide tu o vraždu Melissy. Roky si ani nikto nevšimol, že zmizla. Ponurá atmosféra, kostlivci v skriniach letargických Melissiných susedov a detektív na dôchodku, ktorý ďalej predstiera príslušnosť k strážcom zákona. Chce totiž vyšetriť prípad, o ktorý sa nikto iný nezaujíma.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #televízne tipy