Červený kapitán láme rekordy, prekonal Jakubiskovu Báthory

Počas otváracieho víkendu sa filmu podľa Dominika Dána v kinách darilo. Prišlo si ho pozrieť rekordných 36 328 platiacich divákov. Tromfol tak aj snímku Báthory režiséra Juraja Jakubiska, ktorá bola až doteraz najnavštevovanejším slovenským hraným filmom počas otváracieho víkendu od revolúcie.

14.03.2016 17:38
Ladislav Chudík, Michal Kollár Foto:
Ladislav Chudík s režisérom Michalom Kollárom počas natáčania filmu Červený kapitán.
debata (14)

Na film režiséra Michala Kollára, ktorý vznikol v slovensko-česko-poľskej koprodukcii, prišlo do kín, ktoré museli pridávať predstavenia rekordných 36 328 divákov.

Červeného kapitána videlo za prvý víkend dokonca viac ľudí ako úspešný film Juraja Jakubiska Báthory alebo film Agnieszky Holland Jánošík. Výrazne tiež prekonal slovenské divácke hity posledných rokov – filmy Kandidát a Lóve.

"Počúvame zo všetkých strán, že si Červeného kapitána diváci navzájom odporúčajú a to priťahuje ďalších divákov. Vyzerá to dokonca, že naň chodia aj ľudia, ktorí dlhé roky neboli v kine,“ hovorí režisér a zároveň producent filmu Michal Kollár.

Ako uviedli distributéri filmu, od začiatku roka mali silnejší prvý víkend len dva filmy – celosvetový komiksový hit Deadpool a oscarový Revenant: Zmŕtvychvstanie.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #rekord #Dominik Dán #návštevnosť #Červený kapitán #otvárací víkend #Michal Kollar