Nová časť Hry o tróny mala za pol dňa viac ako milión stiahnutí

Úvodná časť šiestej sezóny obľúbeného seriálu Hra o tróny (2011) zaznamenala na BitTorrent sieťach za dvanásť hodín od jej celosvetovej premiéry viac ako milión nelegálnych stiahnutí.

26.04.2016 16:00
Theon Greyjoy a Sansa Stark sú na úteku. Hra o... Foto:
Theon Greyjoy a Sansa Stark sú na úteku.
debata

Podľa portálu TorrentFreak sa pirátske kópie epizódy začali objavovať na internete krátko po jej odvysielaní, pričom si ich sťahovali fanúšikovia a fanúšičky z celého sveta. Najviac stiahnutí zástupcovia TorrentFreak zaznamenali z Austrálie, Indie, USA a Veľkej Británie.

Hra o tróny sa stala štyri roky po sebe nelegálne najsťahovanejším seriálom roka. Posledná epizóda piatej sezóny dosiahla na BitTorrent sieťach celosvetovo približne 14,4 milióna nelegálnych stiahnutí. Navyše prvé štyri epizódy piatej sezóny sa dostali na internet deň pred celosvetovou premiérou úvodnej časti. Predstavitelia HBO vtedy vyhlásili, že zdrojom úniku bol niekto zo skupiny osôb, ktoré k nim mali povolený prístup. Z tohto dôvodu sa rozhodli, že už nebudú zasielať médiám recenzentské kópie očakávaných epizód. Úvodnú epizódu šiestej sezóny zároveň sprístupnili prostredníctvom HBO zadarmo.

Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň – troch drakov. Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich.

debata chyba
Viac na túto tému: #rekord #seriál #Hra o tróny