Televízne tipy Pravdy: Slovenský film Kandidát aj oceňovaný Leviatan

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 28. apríla do 5. mája. Televízne tipy pre vás pripravila Jana Kollárová, redaktorka Magazínu Pravdy.

28.04.2016 09:00
Majeský Foto:
Marek Majeský vo filme Kandidát.
debata (2)

Štvrtok 28. 4.

Japonsko: človek a príroda v harmónii (2), Dvojka, 12.35
Japonci pochopili, že ich nedokáže uživiť len pevnina, a preto vždy získavali svoje potraviny aj z mora. Zároveň dokázali destilovať a izolovať to najlepšie, čo našli nielen v oceánoch, ale aj v lesoch a horách ich súostrovia. Pre dokonalú výživu treba otvoriť všetky svoje zmysly, vnímať svet okolo seba. To bola cesta Japoncov k vzácnym živinám. Preniknite do mikroskopického sveta japonských zázračných chutí v druhej časti s názvom Daši – esencia Japonska.

Leviatan, Cinemax, 14.15
Koľa žije v malom meste neďaleko Barentsovho mora v severnom Rusku. Vedľa domu, kde žije so svojou mladou ženou Liľou a synom z prvého manželstva, má vlastný autoservis. Starosta mesta Vadim Šeleviat ho však chce o dom, pozemok a nakoniec aj prácu pripraviť. Koľa sa nedá kúpiť. Je neústupný a odmieta sa vzdať. Nielen svojho majetku a pôdy, ale všetkej tej nádhery, ktorá ho od detstva obklopuje. Obrazy ruskej reality sú dlhé a pomalé, ale nič v nich nie je navyše. Film s takým bezvýchodiskovým koncom, až sa nám náš život javí ako v raji.

Sobota 30. 4.

Kandidát, JOJ, 22.15

V dnešnej dobe sú informácie najcennejším tovarom. Film Kandidát ukazuje moc médií, priestor na manipuláciu s udalosťami, ktoré môžu ovplyvňovať celý svet. Príbeh sleduje zákulisie politickej kampane na prezidenta. Nevýrazného kandidáta, malomestského podnikateľa, sa ujíma majiteľ reklamnej agentúry Adam Lambert. Dostáva sa do súboja so svojím rivalom Ivanom Müllerom, ktorý pracuje pre jasného kandidáta volieb. Silný motív politickej kampane s presahom do minulosti… aj tej nedávnej.

Nedeľa 1. 5.

Článok 99, aMC, 14.55
Nemocnica pre veteránov nie je práve najveselšie miesto. Je z toho „bordelu“ nejaké východisko? Nádej dáva článok 99. Stohy škatúľ s dokumentmi a priveľa pacientov. Skupina lekárov musí bojovať proti bezútešnej situácii. Pacientov pribúda a počet lôžok je obmedzený. Aby lekári mohli pacientom pomáhať, bojujú s byrokraciou, porušujú predpisy a operujú bez súhlasu vedenia. Kam sa hrabe uprataná Pohotovosť a Nemocnica Chicago Hope.

Hitler a jeho závislosti, National Geographic, 18.00
Dokument o Hitlerových závislostiach sa odvoláva na novoobjavené dokumenty a listy medzi vodcom a jeho osobným lekárom Theodorom Morellom. Hitler mal denne užiť viac než osemdesiat rôznych liekov, niektorí historici dokonca tvrdia, že práve mix liekov a drog z neho urobil sadistického maniaka trpiaceho depresiami. Psychiater Nassir Ghaemi tvrdí, že trpel bipolárnou poruchou a amfetamín diagnózu ešte zhoršil. Metódy Hitlerovho lekára Morella boli podľa niektorých také kontroverzné, že verili v jeho dvojitú rolu – lekára a tajného agenta, ktorý mal vodcu otráviť…

Merkúr, JOJ, 23.10
Agent FBI Art Jeffries má chrániť deväťročného chlapca Simona, autistu s výnimočným matematickým talentom, ktorý dešifroval prísne tajný kód Mercury. Ten bol zriadený pre americké spravodajské služby. Fanatický šéf projektu Nick Kudrow sa chce zbaviť nielen malého chlapca, ale aj všetkých nepohodlných svedkov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #kandidát #Leviatan #televízne tipy