Nahradí Jamesa Bonda Jane Bondová?

Po tom, čo Daniela Craiga nepresvedčilo ani 88 miliónov eur, aby aj naďalej zotrval v úlohe Jamesa Bonda, začalo sa ešte viac špekulovať o tom, kto by mohol byť novým agentom 007.

25.05.2016 12:00
Herečka Gillian Anderson. Foto: ,
Herečka Gillian Anderson.
debata

Aj keď nič nie je oficiálne potvrdené, horúcimi adeptmi sú napríklad herci Tom Hiddleston, Idris Elba či Damian Lewis. O rozruch sa však nedávno postarala americká herečka Gillian Anderson, alias agentka Scullyová zo seriálu Akty X. Na Twitteri zverejnila plagát, kde je zobrazená ako nová hrdinka populárnej bondovky. "Som Bond, Jane Bond,“ píše pod obrázkom, ktorý pre ňu vytvorili jej fanúšikovia. Zároveň v príspevku ďakuje všetkým, ktorí za ňu – ako Jane Bond – hlasovali na sociálnej sieti, čím dali najavo, že by im ženská predstaviteľka Bonda vôbec neprekážala. A takémuto scenáru sa zjavne nebráni ani samotná herečka.

Tradičnú predstavu o britskom agentovi narušil už blonďavý a modrooký Daniel Craig. Idris Elba by zase mohol byť prvým Bondom tmavej pleti. Ale mohla by byť Bondom aj žena?

Keď s touto otázkou minulý rok oslovil Daniela Craiga ženský magazín Bustle, predstava ženskej alternácie sa mu pozdávala: "Určite áno. Myslím si, že je to skvelý nápad. Na filme je úžasné to, že je celý o predstavivosti, takže, samozrejme, môže sa to stať.“ Jeho filmový kolega, darebák z filmu Spectre Christoph Waltz, tejto alternatíve už taký naklonený nebol. "Keby Jamesa Bonda hrala žena, už by to nebol James Bond. Či sa to môže stať? Jasné, že áno, môže sa stať čokoľvek, ale malo by to zmysel? Nie. Podľa mňa je tam dosť príležitostí pre ženské postavy, iba si myslím, že James Bond nie je jedna z nich,“ dodal pre Bustle.

Či už nového Bonda stvárni žena, alebo muž, bude mať čo robiť, aby dosiahol úspech štyridsaťosem­ročného Brita. Najväčšie tržby z bondoviek totiž dosiahol práve film Skyfall, hneď po ňom nasleduje zatiaľ posledný film o Jamesovi Bondovi Spectre.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Craig #James Bond #Gillian Anderson #007