Filmové premiéry: Komúna plná radovánok aj mimozemšťania v Dni nezávislosti

Do slovenských kín prichádza od štvrtka 23. júna bláznivá komédia Prázdniny All Exclusive aj animák Ratchet a Clank: Strážcovia galaxie.

23.06.2016 16:00
Charlotte Gainsbourg Foto:
Charlotte Gainsbourg vo filme Deň nezávislosti: Nový útok.
debata

Deň nezávislosti: Nový útok

Potom, čo Deň nezávislosti nanovo definoval veľkofilmy, prinesie ďalšia kapitola globálnu katastrofu nepredstaviteľných rozmerov. Za využitie zozbieranej mimozemskej technológie spolupracujú pozemské národy na ohromujúcom obrannom programe, ktorého úlohou je ochrana planéty. Na bezprecedentnú vyspelú silu mimozemšťanov sa pripraviť nedá. Jedine vynaliezavosť niekoľkých statočných mužov a žien môže pozemšťanov zachrániť pred vyhynutím.

Komúna

Thomas Vinterberg zasadil svoj film Komúna do polovice 70. rokov, do prostredia akademického spoločenstva na predmestí Kodane. Hrdinami filmu sú architekt Erik, jeho manželka – televízna hlásateľka Anna a ich dcéra Freja. Po tom, čo sa dozvedia, že zdedili veľkú vilu, začnú uskutočňovať svoj sen o autentickej komúne plnej vzájomnosti a radovánok. Idea láskyplného a rodinného spoločenstva pod strechou Erikovho domu sa však začne rozpadávať, keď sa do domu prisťahuje jeho milenka. Prežije ideál stretnutie s realitou?

Prázdniny All Exclusive

Predstavte si, že dáte dokopy štvoricu po opici, odfakovaného pána profesora 2 a všetko to pekne krásne pošlete prvým lietadlom do Brazílie. Čo z toho vznikne? Šialená komédia plná gagov – Prázdniny all exclusive. Nájdená kamera na selfie tyči odhalí, čo všetko sa stalo počas jedného výletu, ktorý si urobila partička európanov do brazílskej džungle. A ukáže neuveriteľné veci! Počínajúc likvidáciou obrovského pavúka v trenírkach a domorodým kmeňom prenasledujúcim babičku na elektrickom kolieskovom kresle končiac. Prázdninami all exclusive dostáva filmový žáner ?Found Footage? úplne nečakaný smer bláznivej zábavy. Nie, tu sa naozaj báť nebudete.

Ratchet a Clank: Strážcovia galaxie

Animovaná rozprávka Ratchet a Clank: Strážcovia Galaxie rozpráva príbeh dvoch najnepravdepo­dobnejších hrdinov snažiacich sa zastaviť nebezpečných votrelcov, ktorí chcú zničiť planétu Solana. Keď títo dvaja kamaráti, lišiak Ratchet a robot Clank, narazia na nebezpečné zbrane schopné zničiť celú ich planétu, musia spojiť svoje sily s tímom profesionálnych hrdinov, ktorí si hovoria Galaktickí Strážcovia, aby zachránili celú galaxiu. Cestou za záchranou sa budú učiť o všetkých stránkach priateľstva a významu objavovania vlastnej identity.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pravda #premiéry #Deň nezávislosti 2 #Komúna