Televízne tipy Pravdy: Tajný život Marilyn Monroe, Jude Law a nacistický poklad

Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 30. júna do 2. júla. Televízne tipy pre vás vybrala redaktorka Magazínu Katarína Sedláková.

30.06.2016 14:00
Kelli Garner v hlavnej úlohe filmu tajný život... Foto:
Kelli Garner v hlavnej úlohe filmu tajný život Marilyn Monroe.
debata

Štvrtok 30.6.:

Kapitán Webb, Cinemax, 16.55
V roku 1875 sa kapitánovi Matthewovi Webbovi, námornému obchodníkovi vo výslužbe, podarilo úspešne vzdorovať krutému vetru, zákerným prúdom i niekoľkým popáleniam medúz a preplávať z britského Doveru k brehom Francúzska – za necelých 22 hodín zdolal skoro 63 kilometrov! Kanál La Manche sa potom celých 36 rokov nikomu nepodarilo prekonať. Podľa štatistík do dneška viac ľudí pokorilo Mont Everest než tento legendárny príliv. Tak sa pozrime, ako sa to podarilo kapitánovi Webbovi, vybavenému len fúzikmi, množstvom brandy a plavkami z drôtenky.

Piatok 1. 7:

Čierne more, HBO, 20.00
Možno kvôli aktuálnym horúčavám ma lákajú filmy, kde sa dá pozerať na more. Tento je od režiséra Kevina Macdonalda a kapitána ponorky v nej hrá krásavec Jude Law. Práve dostal vyhadzov od spoločnosti, ktorá sa špecializuje na vyslobodzovanie plavidiel. Vzápätí príde od neznámeho sponzora ponuka plaviť sa po Čiernom mori a vytiahnuť z potopenej nacistickej ponorky zlaté tehly. Krásavec Jude tu však v tomto napínavom thrilleri nie je žiadne neviniatko, aj medzi posádkou sa v stiesnenom prostredí začne šíriť chamtivosť a zúfalstvo. Muži si čoskoro idú po krku…

GEN.sk: Dalibor Karvay, Dvojka, 20.15
Odkedy som s Daliborom robila rozhovor, nedám na nášho husľového virtuóza dopustiť. Je skromný, vzdelaný a skvelý. Presvedčte sa sami.

Sherlock a Watsonová (1,2,3), Doma, 21.30
Milovníci Sherlocka sa môžu prieť o tom, či je lepším moderným Sherlockom Johny Lee Miller z tejto verzie, alebo Benedict Cumberbatch. Ja mám rada oboch a príbehy Sherlocka sledujem vo všetkých verziách. Pozor, tu sa doktor Watson zmenil na doktorku Watsonovú, a to v podaní Lucy Liu. A prečo nie? Aj Švédka Sofia Falk, ktorá bojuje za zmiešané pracovné tímy, by z toho iste mala radosť!

Sobota 2.7.:

Tajný život Marilyn Monroe, HBO, 20.00
Americká herečka by tento rok 6. júna oslavila 90. narodeniny – keby nezomrela už ako 36-ročná. Dvojdielny film približuje jej život a chce odhaliť jej tajomstvá. V titulnej úlohe uvidíme Kelli Garner. A ako Marilynina matka vraj exceluje Susan Sarandon. O to viac sa teším.

Nedeľa 3.7.:

Zítra vstanu a opařím se čajem, Jednotka, 15.05
Ak máte radi komédie, je tu jedno staré české sci-fi z roku 1977. A v ňom Petr Kostka, Jiří Sovák, Vladimír Menšík, Vlastimil Brodský a Otto Šimánek. Odohráva sa v blízkej budúcnosti. V Prahe začala fungovať netradičná cestovka Universum, ktorá ponúka zájazdy do minulosti. Tento povedie až k Hitlerovi…

Utorok 5.7.:

Zoom, Cinemax, Cinemax, 20.00
A toto vyzerá šialene: popartová komédia, ktorú tvoria tri zdanlivo nesúvisiace, v skutočnosti úzko previazané príbehy o autorke komiksov, spisovateľke a režisérovi. Každá z postáv žijúcich v odlišných svetoch je stvoriteľkou príbehu ďalšieho člena trojice. Navyše kombinuje film hraný s animovaným. Emma pracuje v továrni na výrobu umelých panien a chce podstúpiť tajný kozmetický zákrok. Po nociach kreslá komiks o arogantnom režisérovi Edwardovi, ktorý ukrýva nepríjemné tajomstvo o svojom tele. Edward natáča film o Michelle, začínajúcej spisovateľke, ktorá utečie do Brazílie. Michelle vo svojom románe popisuje osudy Emmy z továrne na výrobu umelých panien… V hlavných úlohách Gael García Bernal, Alison Pill či Jason Priestley, bývalá hviezda z Beverly Hills 90210.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marilyn Monroe #Jude Law #Čierne more #televízne tipy Pravdy #Zítra vstanu a opařím se čajem #Kapitán Webb