Filmové premiéry: Almodóvarova Julieta aj Učiteľka, akú si určite neprajete

Od štvrtka 21. júla si diváci v slovenských kinách môžu pozrieť horor Nezhasínaj!, československú drámu Učiteľka či film Julieta španielskeho režiséra Pedra Almodóvara.

21.07.2016 16:00
Julieta Foto:
Julieta po smrti svojho manžela žije so svojou dcérou Anti v Madride.
debata

Nezhasínaj!

Producent filmu V zajatí démonov, James Wan prichádza s príbehom o neznámej hrozbe, ktorá číha v tme. Rebecca bola presvedčená, že keď sa odsťahuje z domu, zmiznú aj hrôzy z jej detstva. Keď vyrastala, nikdy si nebola celkom istá, či to, čo vidí po zhasnutí, je skutočné, alebo nie… Teraz prežíva rovnako desivé a nevysvetliteľné udalosti aj jej malý brat Martin. Deje sa presne to isté, čo Rebeccu takmer pripravilo o rozum a ohrozovalo jej bezpečnosť. Desivá bytosť s tajomným prepojením na ich mamu, Sophie, je späť. Tentoraz je Rebeccca odhodlaná priblížiť sa k pravde viac. Isté je, že ich životy sú v nebezpečenstve… Vždy vtedy, keď svetlo zhasne.

Učiteľka

Nadčasový príbeh o učiteľke, na prvý pohľad milej a láskavej, ktorá rafinovaným spôsobom manipuluje žiakmi a ich rodičmi, je inšpirovanými skutočnými udalosťami. Dej strhujúceho a veľmi aktuálneho filmu o sile ľudského charakteru sa síce odohráva na začiatku 80. rokov, ale ide o príbeh univerzálny, ktorý by sa mohol odohrať kdekoľvek a v akejkoľvek dobe. Pretože skorumpovanosť, rovnako ako malosť a vypočítavosť, vládnu svetom neustále.

Julieta

Julieta žije so svojou dcérou Anti a mužom Xoanom v Madride. Je vystavená životným situáciám, ktoré psychicky nezvláda. Jej manžel a otec Anti zomrie a obe sú poznačené smútkom. Anti po dovŕšení osemnástich rokov odchádza z domu. Julieta nedokáže pozerať na to, ako odchádza aj to posledné, čo jej v živote zostalo. Ako plynie čas, Julieta sa vracia vo svojich spomienkach. Zisťuje, že svoju dcéru vôbec nepoznala. Je plná pocitu viny až pomaly vymazáva zo života všetkých a všetko na čom jej záleží. Vracia sa na miesta, kde žila v mladosti v domnienke, že sa spomienky na udalosti v tom čase zmenia. Čaká na možnosť začať odznova.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jan Hřebejk #učiteľka #Pedro Almodóvar #filmové premiéry #Julieta #Nezhasínaj!